Atkaklios. Antroje vietoje A divizione besirikiuojantiems Tauragės krepšinio klubo atstovams savaitgalį teko išmėginti jėgas su Akmenės SCKK-„Akmenės cemento“ komanda. Išvykoje pas 11-oje turnyro lentelės pozicijoje esančius akmeniškius čempionato lyderiams teko kaip reikiant paplušėti. Permainingos rungtynės baigėsi minimalia favoritų persvara 78:77. 1 taško skirtumas nuaidėjus finalinei sirenai galėjo būti ir šeimininkų pusėje. Likus 29 sek. Akmenė pirmavo 77:76. Tačiau likus 7 sek. sėkmingą ataką surengė svečiai ir persvėrė rezultatą. Paskutinis desperatiškas akmeniškių tolimas metimas buvo netaiklus, tad sensacija neįvyko.

Pratęsimas. B diviziono Aukštaitijos grupėje Vilniaus „LEU-Safety Style“ po pratęsimo buvo priversta pripažinti svečių iš Ignalinos pranašumą 65:72. Jaunajai vilniečių komandai šiame sezone tai jau trečias žaistas pratęsimas. Nei vieno mačo kol kas po papildomai pridėtų 5 minučių laimėti sostinės ekipai nepavyko. 6-oje grupės pozicijoje esanti komanda kol kas nepraranda vilčių prasibrauti į atkrintamąsias.

Netikėtumas. 5-oje A divizione vietoje esanti Vilniaus VKC ekipa pateikė netikėtumą. Išvykoje į Marijampolę, kur jaunuosius krepšininkus priėmė 13-oje pozicijoje esanti „Sūduva-Mantinga-2“, sostinės atstovai pralaimėjo 64:78. Šis pralaimėjimas neleido Gintauto Reginos auklėtiniams pagal pergalių skaičių pasivyti 4-oje vietoje esančių Kauno r. „Omega“ atstovų.

Išvarytas treneris. Jau minėta „Omegos“ komanda taip pat nepasinaudojo proga kiek atsiplėšti nuo turnyro lentelės persekiotojų. Išvykoje į Kretingą kauniečiai po dramatiškos kovos pralošė vietos ekipai 81:85. Esminis rungtynių lūžis įvyko pačioje mačo pabaigoje, kai emocijų nesuvaldęs svečių treneris Rolandas Urkis buvo išprašytas iš aikštės už dvi technines pražangas. „Kretingos“ atstovai pasinaudojo porga ir realizavę baudos metimus išplėšė pergalę.

Nerezultatyvios. A diviziono rungtynėse tarp 6-oje vietoje esančio Klaipėdos LCC tarptautinio universiteto ir 8-oje besirikiuojančios Panevėžio „Bangenės-Aiveros“ užfiksuotas neįprastas rezultatas. Savo aikštėje žaidę panevėžiečiai sugebėjo pelnyti vos 39 taškus, tuo tarpu svečiai iš uostamiesčio – 42. Labiausiai į akis krenta komandų tritaškių pataikymas: šeimininkai sugebėjo įmesti vos 3 iš 24, tuo tarpu varžovai – 4 iš 24. Taip pat abi komandos sudėjus padarė net 42 klaidas.

Sutriuškinimas. Netikėtai skaudų antausį patyrė 3-oje A divizione vietoje esantis Ukmergės „Olimpas“. Grumtynėse su sezono lyderiais – Gargždų sporto centro krepšininkais, ukmergiškiams teko pripažinti pralaimėjus net 38 taškų skirtumu – 54:92.

Snaiperis. Vilniaus VKC atstovas Karolis Lukošiūnas savaitgalį padėjo savo komandai iškovoti pergalę prieš Vytauto Didžiojo universitetą (87:76). 19-metis krepšininkas į varžovų krepšį pasiuntė 9 tritaškius iš 16 bandymų (56,2 proc.). Pagal pataikytus tritaškius K.Lukošiūnas užima 4-tą vietą A divizione, jo vidurkis siekia 42,9 proc.

Debiutas. Trakų „TonyResort“ gretose mače su Kupiškio KK „Kupiškiu“ debiutavo amerikietis Calebas Suttonas. Pastaruoju metu labiau kaip dainininkas nei kaip krepšininkas pažįstamas 26-erių puolėjas pelnė 11 taškų ir atkovojo 5 kamuolius. C. Suttonas šiuo metu dalyvauja televizijos projekte „Lietuvos talentai“ ir jau įgijo nemažai žiūrovų simpatijų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją