Pirmojoje tarpusavio dvikovoje pranašesnis buvo „Power Electronics“, kuris šventė pergalę 14 taškų skirtumu – 73:59. Kol kas tai buvo vienintelė Valensijos ekipos pergalė TOP-16 etape. „Žalgirio“ pergalių ir pralaimėjimų santykis (1/3) – toks pats.

R. Javtoko teigimu, ketvirtadienį laukia kur kas sunkesnė dvikova. Be to, Valensijos ekipa prarado savo lyderį – treniruotės metu koją susilaužė vienas svarbiausių ekipos žaidėjų, 22 metų 206 cm ūgio puolėjas Victoras Claveras. Pranešama, kad krepšininkas negalės rungtyniauti bent 2 mėnesius.

„Aišku, tikimės sunkių rungtynių. Kaip žinote, mes pradome savo vieną pagrindinių žaidėjų, savo lyderį. Be to, žalgiriečiai namuose žaidžia žymiai geriau, nei išvykose. Laukia tikrai labai sunkios varžybos (....). Žinote, dabar viskas priklauso ne tik nuo mūsų – svarbu, kaip sužais ir kitos grupės komandos. Mums svarbu laimėti dėl savo garbės, kaip ir kiekvienam. Be to, dar turime šansą patekti į kitą etapą“, - atvykęs į Kauną sakė 30-metis R. Javtokas.

„Power Electronics“, kaip ir „Žalgiris“, dar išsaugojo teorines galimybes prasibrauti į kitą etapą.

Lietuvos rinktinės aukštaūgis taip pat pažymėjo, kad pirmojoje tarpusavio dvikovoje prie „Žalgirio“ vairo debiutavo treneris Elias Zouros.

„Žalgiris“ - gera komanda. Be to, kai mes žaidėme pirmas varžybas, prie Kauno klubo vairo pirmą kartą stovėjo naujas treneris. Manau, tuomet treneris dar nebuvo spėjęs įvesti naujovių, kurių jis norėjo. Praėjusią savaitę „Žalgiris“ įveikė „Fenerbahce Ulker“, todėl, manau, kad kauniečių žaidimas vis gerėja“, - sakė R. Javtokas, kuris Eurolygoje per rungtynes vidutiniškai pelno po 8,1 taško bei atkovoja po 4,9 kamuolio.

Taip pat lietuvis neslėpė, kad rungtynės tėvynėje – nėra eilinės. R. Javtokas pridūrė, kad Lietuvoje tvyrantys šalti orai jo negąsdina.

„Rungtynės kažkiek ypatingos – ne taip dažnai žaidžiu namuose, Lietuvoje. Praėjusį sezoną žaidžiau Kaune, kuomet atstovavau „Chimki“. Visada smagu sugrįžti namo. Net ir kai taip šalta? Namo gali grįžti ir kai čia -30“, - šypsosi R. Javtokas.

Į Kauną atvykę jau po 20 val. iš oro uosto „Power Electronics“ krepšininkai išvyko tiesiai į Kauno sporto halę, kur dar trečiadienio vakarą surengė treniruotę.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją