„Sava aikštė gali būti ir privalumas, ir trūkumas. Man, aišku, yra geriau, kad žaidžiame namie, tačiau kiekvienas jaučia kitaip. Savų žiūrovų akivaizdoje norisi pasirodyti kuo geriau, todėl reikia neperdegti“, – tinklapiui „BasketNews.lt“ prieš vakarinę ketvirtadienio treniruotę sakė Atėnų „Panathinaikos“ komandos gynėjas R.Šiškauskas.

Jis tikino nejaučiantis didesnio jaudulio nei prieš eilines rungtynes, nes su Lietuvos rinktine yra žaidęs daugybę rimtų mačų.

Tuo tarpu R.Javtokas pripažįsta, kad Graikijos čempionai jaučia spaudimą laimėti.

„Visi nori, kad išloštume, nes namie žaidžiame. Bet man spaudimas patinka, tegul būna. Tikėkimės, kad nepaveiks mūsų į neigiamą pusę“, – sakė R.Javtokas.

Šiaulietis gali tapti vos trečiu krepšininku per visą istoriją, laimėjusiu tiek ULEB taurę, tiek Eurolygą. Iki šiol tai yra padarę graikai Lazaros Papadopoulos ir Antonis Fotsis.

Tačiau paklaustas, ar tai jam svarbu, vidurio puolėjas pripažino nieko apie tai nežinojęs.

„Net nežinojau, kiek jų yra laimėję abi taures. Aš labai norėčiau laimėti, nes mes to siekėme visą sezoną. Ne kiekvienais metais patenki į finalo ketvertą, todėl norisi tik laimėti. Labai tikiuosi pergalės ir labai jos noriu“, – tvirtino R.Javtokas.

„Panathinaikos“ ketvirtadienį treniravosi vėliausiai iš visų komandų – iškart po būsimųjų varžovų Vitorijos „Tau Ceramica“ ekipos. Tarp šių treniruočių pirmąkart Atėnuose susitiko buvę Vilniaus „Lietuvos ryto“ žaidėjai R.Javtokas ir Frederickas House'as, dabartinis baskų klubo atstovas.

Apsikeitę kambarių numeriais, jie žadėjo prisiminti senus laikus po treniruočių – visos Eurolygos finalo ketverto komandos, įskaitant „Panathinaikos“, yra apsistojusios tame pačiame viešbutyje.