Europos čempionatui besirengianti nacionalinė komanda pastaruoju metu nespėja skaičiuoti patiriamų nuostolių.

Į visus klausimus atsakys tyrimai

A.Macijauskas praleido paskutiniąsias kontrolines rinktinės rungtynes su Airija Kaune - žaidėjui skaudėjo koją, tad treneriai, nenorėdami rizikuoti, neišleido jo į aikštę. Penktadienį Kaune atlikus tyrimą, buvo nustatyta, kad A.Macijauskui yra įtrūkęs kojos raumuo. Šiandien jam bus atlikti papildomi tyrimai, po kurių paaiškės, kiek laiko krepšininkas negalės sportuoti.

Iki tol gydytojai nurodė A.Macijauskui suteikti traumuotai kojai visišką ramybę ir daryti medicinines procedūras.

Lietuvos rinktinės gydytojas Robertas Narkus sakė, jog pačiu blogiausiu atveju krepšininkas negalėtų žaisti 6 savaites, tačiau, jo manymu, A.Macijausko kojos būklė nesuteikia pagrindo galvoti apie sunkiausias pasekmes.

“Į visus klausimus atsakys išsamesni tyrimai”, - sakė R.Narkus, turintis vilties, jog vienas svarbiausių rinktinės žaidėjų spės išsigydyti traumą iki Europos čempionato pradžios.

Patirta trauma gerokai sugadino ir taip ne itin džiaugsmingą paties A.Macijausko nuotaiką. Krepšininko ateities planus sujaukė ir JAV Luizianos valstijoje siautęs uraganas “Katrina”, užliejęs Naujojo Orleano miestą. A.Macijauskas yra pasirašęs sutartį su šio miesto NBA komanda “Hornets”.

Traumuoti žaidėjai grįžta į rikiuotę

Pastaruoju metu rinktinės pasirengimas Europos čempionatui gerokai strigo, nes traumas gydėsi dar keturi nacionalinės komandos krepšininkai - Kšyštofas Lavrinovičius, Robertas Javtokas, Dainius Šalenga ir Simas Jasaitis.

K.Lavrinovičius, kuriam buvo sulaužyta nosis turnyre Podgoricoje, šeštadienį jau pradėjo treniruotis. Jam pagaminta speciali veidą sauganti kaukė. R.Narkaus teigimu, Europos čempionate krepšininkui apsauginės kaukės dėvėti nebereikės.

Su komanda jau sportuoja S.Jasaitis, keletą dienų gydęsis alkūnės uždegimą.

Šiandien prie komandos jau turėtų prisijungti R.Javtokas ir D.Šalenga. Pastarajam žaidėjui ketvirtadienį vykusių rungtynių su Airija metu buvo sumuštas kelias, laimei, trauma nebuvo sunki. R.Javtokui trečiadienio dvikovoje su Latvija buvo prakirstas smakras. Žaizdą teko siūti.

Nepraranda optimizmo

“Laukiame sugrįžtančių į komandą traumuotų žaidėjų. Nors turime didelių nuostolių, panikos kolektyve nėra. Suprantama, būtų geriau, jeigu visi galėtų rengtis varžyboms, tačiau nieko pakeisti negalime. Svarbiausia, kad visi besigydantys traumas krepšininkai galės žaisti Europos čempionate. Manoma, jog A.Macijausko trauma nesutrukdys jam vykti į Serbiją ir Juodkalniją. O priverstinis poilsis kartais žaidėjams išeina tik į naudą”, - optimistiškai kalbėjo vienas Lietuvos rinktinės trenerių Gintaras Krapikas.

Pasak jo, bus blogiausia, jeigu trauma trukdys A.Macijauskui pasinaudoti visais privalumais: “Raumens patempimas ar įtrūkimas gali trukdyti Arvydo agresyviam, veržliam žaidimo stiliui, nes jis viską daro staigumu ir greičiu”.

G.Krapikas rinktinės treneriams talkins dar beveik savaitę, o po to, grįžęs iš Maskvos, kur bus žaidžiamos atsakomosios “Federacijų supertaurės” rungtynės su Rusija, jau pradės rengtis sezonui su Kauno “Žalgiriu”.