Po sezono Hjustono „Rockets“ klube 25-erių puolėjas tik praėjusį savaitgalį iš Vankuverio (Kanada) grįžo į Lietuvą. Kaunietis stiprino prieš metus operuotą nugarą, be to, jis dar nežino, kur pradės kitą sezoną. Sutartis su Teksaso ekipa baigia galioti, o derėtis su NBA klubais bus galima nuo liepos 1 d.

Nors D. Motiejūnas yra įtrauktas į Lietuvos rinktinės kandidatų sąrašą, jo galimybės rugpjūtį keliauti į Rio de Žaneirą kol kas – miglotos.

Pirmadienį krepšininkas ir jo agentas Virginijus Bulotas viešbučio kavinėje Kauno centre susitiko su Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) generaliniu sekretoriumi Mindaugu Špoku.

Pirmadienį Kaune prasideda ir D. Motiejūno organizuojama jaunųjų krepšininkų treniruočių stovykla, kurios atidaryme pažadėjo dalyvauti ir pats aukštaūgis.

Daugiau apie jo situaciją tikimasi išgirsti iš rinktinės vyriausiojo trenerio Jono Kazlausko, kuris pirmadienio popietę Palangoje turėtų dalyvauti spaudos konferencijoje.

Tradiciškai pirmas „darbo vietoje“ pajūryje pasirodė kapitonas Robertas Javtokas, viešbutyje su visa šeimyna apsistojęs dar sekmadienio vakarą.

Kandidatai Palangoje turi susirinkti iki 14 val., kuomet numatyti pietūs. Krepšinis.lt žiniomis prie komandos tik trečiadienį prisijungs Mindaugas Kuzminskas, gavęs kelias dienas papildomo poilsio. Palangą tik liepos 1-ą atvyks Jonas Valančiūnas, dabar dirbantis pagal individualų Toronto „Raptors“ treniruočių planą, o Italijos čempionas Mantas Kalnietis dar veikiausiai norės kelias dienas atsipūsti po sezono Kauno „Žalgirio“ ir Milano „Emporio Armani“ klubuose.

O štai Jono Mačiulio ir Domanto Sabonio galvose šiuo metu sukasi visai kitos mintys. Pirmasis su Madrido „Real“ ekipa šį vakarą žais tik trečias Ispanijos ACB lygos finalo rungtynes prieš „Barceloną“ (serijoje iki trijų pergalių – kol kas lygybė 1-1), o antrasis birželio 24-ą dieną 2 val. Lietuvos laiku dalyvaus Brukline (JAV) vyksiančioje NBA naujokų biržoje.

Jau tikrai aišku, kad dėl vietos galutiniame dvyliktuke nekovos Artūras Gudaitis, nusprendęs vykti į Sakramentą. „Kings“ klubui priklausantis ir sekmadienį 23-ią gimtadienį atšventęs aukštaūgis į JAV vyks su opiu klausimu – ar jam reikalinga čiurnų operacija. Jeigu diagnozė bus neigiama, 208 cm ūgio klaipėdietis išmėgins save NBA vasaros lygoje, o jeigu teigiama – gulsis ant operacinio stalo.

Didelis klaustukas kybo ir ties Darjušo Lavrinovičiaus pavarde. 36-erių veteranas tik prieš savaitę baigė savo sezoną Italijoje, be to, prisipažino vis dar jaučiantis paskutinės traumos padarinius – vasarį jam įplyšo kelio sąnario meniskas.

Iš viso į išplėstinį Lietuvos rinktinės kandidatų sąrašą, kurį Lietuvos krepšinio federacija (LKF) oficialiai nusiuntė FIBA organizacijai, buvo patekę 24 žaidėjai, tačiau keturi iš jų jau „atkabinti“ – tai Žygimantas Janavičius, Lukas Lekavičius, Martynas Gecevičius ir Martynas Pocius.

Į Palangą J. Kazlauskas sukvietė visus 2015 metų Europos vicečempionus, išskyrus lūkesčių nepateisinusį jaunąjį L. Lekavičių. Dėl jo vietos rinktinėje šiemet kovos naujokai Mindaugas Girdžiūnas, Vaidas Kariniauskas ir Marius Grigonis. Pirmą kartą į treniruočių stovyklą pakviestas ir „Žalgiryje“ šiemet sublizgėjęs Edgaras Ulanovas.

Pajūryje Lietuvos krepšininkai sportuos iki liepos 5-os dienos, o pirmas draugiškas rungtynes birželio 29-ą Klaipėdos arenoje sužais su Naujosios Zelandijos komanda.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (54)