Anot Rio de Žaneiro žaidynėms krepšininkus fiziškai ruošiančio S. Kavaliausko, ši vasara Lietuvos rinktinei bus kitokia nei įprastai.

„Ši vasara šiek tiek kitokia, nes žaidėjai atvyksta skirtingais laikais. Tačiau planas yra toks, kad su atvykusiais žaidėjais darysime šiokį tokį įvadinį ciklą – dirbsime įvadinę treniruotę lauke, vėliau treniruotėse pagrindas bus krepšinis, tačiau viską vis tiek derinsime su fiziniu rengimu – kartas nuo karto išeisime į lauką. Bandysime suktis iš situacijos, kad galėtume pasiruošti kuo geriau“, – artėjant pirmajai rinktinės treniruotei sakė S. Kavaliauskas.

Anot jo, būtent žaidėjų atvykimas skirtingais laikais asmeniškai jam ir kelia daugiausia keblumų. Kol kas savo dispozicijoje S. Kavaliauskas ir J. Kazlauskas turi tik 11 iš 18 krepšininkų. Vėliau prie rinktinės prisijungs Mindaugas Kuzminskas, Mantas Kalnietis, Paulius Jankūnas, Jonas Valančiūnas, Domantas Sabonis, Jonas Mačiulis, o Donato Motiejūno likimas nacionalinėje komandoje apskritai nėra aiškus.

„Iš mano pusės žiūrint tai yra problematiška. Norėtųsi turėti visus žaidėjus iš karto ir planą vykdyti nuo pradžių. Tačiau situacija tokia, kad reikia kažkaip suktis. Svarbiausia, kad esame žaidynėse ir nereikia rengtis atrankai. Visas pasirengimas bus individualus. Nežinia, kokios formos atvyks kuris žaidėjas, o darbo bus daugiausiai iš visų metų. Aišku tiek, kad vieniems krūviai bus didesni, o kitiems – mažesni“, – kalbėjo jis.

Visgi, pasak S. Kavaliausko, stovykloje nesantys žaidėjai sportinę formą palaiko individualiai.

„Jie kažkiek sportuoja, bet tai nėra kažkoks aktyvus sportas. Bet kuriuo atveju, nebus tokių, kurie atvažiuos visiškai iškritę iš konteksto. Manau, kad visi galės iš karto žaisti krepšinį“, – pažymėjo treneris.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)