T. Beardo vietą užims septyniolikmetis Donatas Motiejūnas, su kuriuo R. Grigas sieja „Žalgirio“ ateitį. Pirmadienį prieš vakarinę treniruotę treneris bendravo su žiniasklaidos atstovais.

- Tanoka Beardas nevyks į Italiją žaisti Eurolygos rungtynių. Kaip tai pakeis komandos planus?

- Mūsų komanda yra ne vien Tanoka, yra dar ir be jo žaidėjų, kurie yra stiprūs ir galintys tą pergalę iškovoti. Aišku, Tanoka yra stiprus žaidėjas, tačiau situacija yra tokia, kokia yra. Mes vešimės jaunąjį Donatą Motiejūną, jam kaip tik bus praktika kitiems metams, kai jis turės daugiau patirties ir galės mums labiau padėti. Tai jaunas ir gabus vaikas.

- Kaip komanda pasikeitė žaisdama be Tanokos? Kokia atmosfera komandoje?

- Atmosfera visą laiką buvo nebloga. Ją įkaitina tik pergalės. Tada ji pagerėja, o pralaimėjimai, aišku, pablogina. Bet kokioje komandoje, ar gerų draugų kompanijoje, jei kas blogai, draugai susipyks. Tanoka kartais stengdavosi, kartais mažiau stengdavosi.

- O ką galite pasakyti apie Tanokos pamainą – Motiejūną?

- Tai labai jaunas ir gabus žaidėjas. Negaliu prilyginti, kad jis toks kaip Sabonis, nes Sabonis yra toks vienintelis per šimtą metų. Tačiau Donatas yra didelę perspektyvą turintis žaidėjas. Jis gali žaisti poroje pozicijų, turi neblogą metimą, yra drąsus žaidėjas. Mano manymu, tai vienas iš tų žaidėjų, kuris kurs „Žalgirio“ ateitį. Aš daug dirbęs su jaunimu ir tokių kaip Donatas mažai pasirodo.

- Ką Sienos komandoje galėtumėte išskirti?

- Visų pirma labai stiprūs mūsų du lietuvaičiai – Rimantas Kaukėnas ir Kšyštofas Lavrinovičius. Toje komandoje ir daugiausia žaidžia legionieriai – trys amerikiečiai ir du lietuviai neša didžiausią krūvį. Tai gražiai žaidžianti komanda, žaidėjai daug juda ir gerai ginasi. Tai parodė ir rungtynės Maskvoje, kai CSKA vos išnešė sveiką kailį, nors faktiškai galėjo pralaimėti.

Tačiau aišku norime laimėti ir stengsimės laimėti. Analizuojame juos ir bandome padaryti kažką, kas jiems būtų neparanku.

- Per mačą su „Prokom Trefl“ buvote nepatenkintas savo komandos gynyba. Ar ji dabar jau gerėja?

- Aš buvau nepatenkintas pirmu kėliniu, nes vaikinai darė ne tai, ką mes buvo nutarę daryti. Jie pirmiausia praleido taškus iš po krepšio, tada puolė gelbėti ir susispaudė po krepšiu ir gavo tolimus metimus. Tačiau vėliau sustatėme savo gynybą ir lenkams kilo problemų.

- O ką akcentuojate prieš rungtynes su Siena?

- Vyrai turi suprasti, kad Siena yra stipresnė komanda nei lenkų. Tai, ką leidome lenkams, mes negalėsi leisti „Montepaschi“ krepšininkams. Tik darbas gynyboje nuo pirmos iki paskutinės minutes padės siekti pergalės.