Daug girdėjo apie komandą

- Skrydis buvo sklandus, jaučiuosi gerai, tačiau tikriausiai dėl laiko skirtumo mane griauna miegas. Todėl automobiliu iš Vilniaus į Kauną važiavau snausdamas ir negaliu pasidalyti pirmaisiais įspūdžiais apie jūsų kraštą. Apgailestauju, - pradėjo pokalbį R.Freemanas.

- Ką žinojote apie mūsų šalį prieš atvykdamas?

- Deja, nieko. Daugiausiai girdėjau apie “Žalgirį” - kad jame žaidė Arvydas Sabonis, o šiuo metu rungtyniauja Tanoka Beardas, kad Kauno klubui yra atstovavę nemažai puikių krepšininkų.

- Koks krepšinis Jums labiausiai patinka?

- Prisitaikau prie bet kokio stiliaus. Prisimenu sezoną Europoje, kai žaidžiau dviejų skirtingų trenerių vadovaujamose komandose. Vienas iš manęs reikalavo veržtis prie varžovų krepšio, grumtis po lenta, kitas prašydavo neskubėti, ilgiau įžaisti kamuolį, dažniau jį perduoti partneriams. “Žalgiryje” būsiu toks, kokį mane norės matyti treneriai.

- Gal Tanoka Beardas ir Rodas Stricklandas - Jūsų seni bičiuliai?

- Ne, Tanokos artimiau nepažįstu, o su Rodu senokai bendraujame. Viena priežasčių, kodėl pasirinkau “Žalgirį”, yra ta, kad būtent ir Rodas atvyks į Kauną.

Atsivežė talismaną

- Kokių rezultatų norėtumėte pasiekti su “Žalgiriu”?

- Svarbiausia - sėkmingai pasirodyti Eurolygoje. Artimiausias tikslas - šešioliktukas. Ir po to būtų neblogai iškovoti daugiau pergalių nei patirti nesėkmių.

- Papasakokite apie savo šeimą.

- Esu nevedęs. Turiu mamą ir du brolius.

- Pakviesite juos paviešėti Lietuvoje?

- Mama nemėgsta skraidyti lėktuvais, ji tikrai negalės atvykti. Galbūt kuris nors brolis aplankys mane.

- Ar atsivežėte su savimi talismaną?

- Taip, talismaną turiu. Tai - sportinės kelnaitės, kurias dėvėjau žaisdamas koledžo komandoje. Dabar jos man šiek tiek mažokos, tačiau kartais praverčia.

Europoje - ne naujokas

R.Freemanas 1997 metais baigė Teksaso universitetą. 1995-1996 m. sezoną jis buvo išrinktas į NCAA konferencijos simbolinį penketą. Baigęs universitetą, žaidė CBA lygoje, o 1999 pirmą kartą išvyko į Europą. Vieną sezoną praleidęs Stambulo ITU komandoje, jis grįžo į JAV, ABA lygą. Vėliau rungtyniavo Venesueloje.

2001-2002 metų sezoną R.Freemanas pasirašė kontraktą su Zagrebo “Cibona” (Kroatija) ir žaidė Eurolygoje, kur vidutiniškai pelnydavo po 10,7 taško ir atkovodavo po 4,2 kamuolio. 2002 metų vasarį jis trumpam išvyko į Italiją, iš ten - Prancūziją. Sezoną R.Frymenas užbaigė Vilerbano ASVEL ekipoje, su kuria tapo šalies čempionu.

2002-ųjų rudenį amerikietis atsidūrė Belgrado “Železnik” komandoje, vėliau pasivadinusia “Reflex”. 2003 metais su šiuo klubu R.Freemanas laimėjo Serbijos ir Juodkalnijos taurę, 2004-aisiais - Adrijos lygą.

Praėjusį sezoną būsimasis “Žalgirio” žaidėjas ULEB taurės turnyre vidutiniškai pelnydavo po 15,6 taško, atkovodavo po 4,3 kamuolio, perimdavo po 2, atlikdavo po 3,5 rezultatyvaus perdavimo.

Vakar “Žalgirio” klubas informavo, jog pasirašė naują sutartį su vidurio puolėju T.Beardu. Ankstesnysis kontraktas būtų galiojęs dar vienerius metus, tačiau abipusiu susitarimu nauja sutartis pasirašyta trejiems metams.