Banga. Rungtynės Utenoje prasidėjo pakankamai ramiai – kova vyko taškas į tašką. Bet Utenos arena įsisiūbavo baigiantis pirmajam kėliniui. Po tritaškių serijos „Juventus“ jau 8-ąją minutę įgijo dviženklę persvarą 23:13. Kėlinys baigėsi rezultatyviai – 27:21 šeimininkų naudai. Tiesa, vėliau klaipėdiečiai išlygino rezultatą ir iki ketvirtojo kėlinio vyko atkakli kova.

Puolimas. Rezultatyvus pirmasis kėlinys padėjo pagrindą visai rungtynių eigai. Tai buvo fantastiškos puolimo rungtynės. Mačo komentatorius Rytis Vyšniauskas aikčiojo iš susižavėjimo, uteniškių sirgaliai šokinėjo iš savo vietų, o Utenos arena tiesiog pulsavo nuo rezultatyvių emocijų.

100. 100-ąjį tašką „Juventus“ pelnė iki dvikovos pabaigos dar likus žaisti dvi minutes. Po trijų kėlinių švieslentėje degė skaičiai 70:71 klaipėdiečių naudai. Juos nokautavo fantastiškas „Juventus“ kėlinys 34:18.

Įdomu, kad „Juventus“ mažiausiai taškų per kėlinį pelnė antrajame, kai sukrapštė 21-ą. Šio sezono rezultatyvumo rekordas – 116 taškų, priklauso „Lietuvos rytui“).

Rekordas. „Juventus“ krepšininkai atliko 30 rezultatyvių perdavimų ir pakartojo „Žalgirio“ rekordą (sausio 24 d. su „Dzūkija“).

Smuktelėjo. Po „Neptūno“ nesėkmės į trečiąją vietą pakilo „Vytautas“ (17-13), o „Neptūnas“ su „Juventus“ (16-14) dalijasi 4-5 vietas.

Gimtadienis. „Neptūno“ puolimo lyderis Danielis Ewingas šeštadienį minėjo 33-ąjį gimtadienį.

„Juventus“: S.Butterfieldas 23 (8 atk. kam.), E.Želionis 20, E.Dimša 14, S.Kulvietis ir L.Samėnas (8 rez. perd.) po 12, Ch.Lewisas 10 (7 atk. kam.).

„Neptūnas“: D.Ewingas (5 rez. perd.) ir J.Grantas po 15, M.Girdžiūnas 11 (5 rez. perd.), T.Plaistedas, T.Baderis ir A.Šikšnius po 10.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)