Labai gerai Latvijos krepšinį pažįstantis Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris Ramūnas Butautas teigia, kad per mačą su Latvija pamatys, ar gerai pavyko atlikti numatytas užduotis Palangoje.

„Specialiai rungtynėms su Latvija nesirengiame, nes dar tik „styguojame“ savo žaidimą. Taikome didelius krūvius, per treniruotes mažai žaidėme į du krepšius. Tačiau rungtynės mums yra labai svarbios. Per jas pamatysime, ką nuveikėme šiame etape ir į ką labiausiai reikėtų kreipti dėmesį ateityje“, — sakė R. Butautas.

Būsimus varžovus mūsų komandos strategas vadina pretendentais į Europos čempionato medalius.

„Keletą metų dirbau Latvijoje, gerai pažįstų jų krepšininkus, žinau stipriąsias ir silpnąsias jų savybes. Latvijos krepšinį vertinu labai aukštai, manau, kaimynai yra vieni iš 6-8 pretendentų žaisti Europos čempionato pusfinalyje“, — teigė Lietuvos ekipos vyriausiasis treneris.

Per rungtynes su Latvija bus paminėtas halės atidarymo ir lietuvių pergalės 1939-ųjų Europos čempionate 70 metų jubiliejus. R. Butautas teigia, kad žaidimas halėje visada yra ypatingas įvykis.

„Halė mena pirmąsias lietuvių pergales tarptautinėse varžybose. Ji yra brangi kiekvienam žaidėjui ar krepšinio gerbėjui. Kiekvieno jauno krepšininko svajonė buvo žaisti halėje, pagal save žinau, kad einant žaisti Lietuvos krepšinio Mekoje visada atsirasdavo ypatingas virpulys“, — prisiminė treneris.

Šaltinis
Žurnalo „Mūsų krepšinis“ informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško sutikimo draudžiama.
„Mūsų krepšinis“
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją