Akivaizdu, kad vienas didžiausių „dinozaurų“ varžovės Jutos „Jazz“ komandos ginklų yra net 218 cm ūgio prancūzas Rudy Gobertas. Šįkart stabdant oponentų milžiną „Raptors“ treneris Dwane'as Casey pasitelkė kiek netikėtą ginklą – retai ant parketo pasirodantį 213 cm ūgio L. Nogueirą.

„Mums tai buvo dovana, – apie 4 kamuolius per 4 su puse minutės atkovojusį ir Toronto ekipai energijos suteikusį brazilą kalbėjo D. Casey. – Buvome mieguisti, o jis net sirgalius vėl prikėlė ir tai atsipirko. Tai buvo paskaičiuota rizika“.

L. Nogueira aikštėje pasirodė, kai „Raptors“ atsiliko 8 taškais, o po antro kėlinio į rūbinę nukulniavo komandai jau pirmaujant trimis taškais. Tai ir buvo rungtynių lūžis – daugiau nė karto kanadiečiai nebebuvo atsiliekančiųjų vaidmenyje.

Kanadiečių ekipos aukštaūgis antroje rungtynių pusėje nebežaidė, o pražangų prisirinkęs R. Gobertas (10 tšk.) netapo faktoriumi – L. Nigueiros darbas buvo baigtas.

„Raptors“ laimėjo 104:94 ir namų arenoje pasiekė jau 11-ą pergalę iš eilės – tai naujas klubo rekordas.

„Rytinės treniruotės metu sakiau jam, kad būtų pasiruošęs. Žinojau, kad Gobertas yra labai aukštas ir tai gali sudaryti problemų tiek JV (Jonui Valančiūnui), tiek Biz (Bismackui Biyombo). Tai, kaip jis sužaidė – mums buvo tikra dovana“, – dėl svarbaus atsarginio žaidėjo indėlio džiūgavo D. Casey.

23-ejų brazilas per 5 minutes sugebėjo užfiksuoti vieną geriausių +/- rodiklių visoje komandoje – net +11. O štai aikštėje esant J. Valančiūnui, „Raptors“ surinko tik 6 taškais daugiau nei Jutos ekipa.

Mūsiškis aikštelėje praleido 25 minutes, per kurias pelnė 10 taškų (4/8 dvit., 2/2 baud. met.), atkovojo 8, atliko bloką ir 3 sykius prasižengė. Tai buvo jau 12-osios 213 cm ūgio „centro“ rungtynės, kuriose jis surinko dviženklį taškų skaičių. Tokią seriją surengti jam pavyko vos antrą kartą karjeroje.

O kaip dėl gynybos? „Raptors Republic“ 23-ejų lietuvio nepeikė. Priešingai, jį užtarė geru žodžiu.

„Jo gynyba buvo šiek tiek margoka, bet komandos draugai jam tikrai nepadėjo – kuomet Valančiūnas blokuodavo gynėją, niekas neprižiūrėdavo jo ginamo žmogaus. O taip buvo gana dažnai. Atliko puikų darbą statydamas užtvaras pikenrolo metu ir mesdamas iš vidutinio nuotolio“, – C+ pažymį lietuviui parašė tinklaraštis.

40 pergalių ir 19 pralaimėjimų savo kraityje turintis „Raptors“ klubas Rytų konferencijoje žengia antras, o kitas rungtynes žais naktį iš šeštadienio į sekmadienį prieš Portlando „Trail Blazers“ vyrukus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)