Atlikus tyrimus, paaiškėjo, kad M. Pociui lūžo dešinės plaštakos kaulas. Į aikštę M. Pocius galės sugrįžti maždaug po 4 savaičių.

„Traumą patyriau kvailokoje situacijoje. Gynyboje slystelėjau ir ranka turėjau atsiremti į parketą. Užlinko pirštas, tačiau tikėjausi, kad tai tebus raiščių patempimas. Deja, po tyrimų paaiškėjo, kad lūžo delnakaulis“, - kalbėdamas su Žalgiris.lt apgailestavo M. Pocius.

Penktadienį atlikus išsamius tyrimus tapo aišku, kad operacijos M.Pociui neprireiks. „Žalgirio“ krepšininkas iškart apsilankė pas AB „Ortopedijos technika“ specialistus. Gynėjui iš termoplastinių medžiagų buvo pagamintas specialus riešo įtvaras, kuris fiksuos traumuotą plaštaką reikiamoje padėtyje.

„Tai ne pirma ir ne šešta trauma. Tikiuosi, kad greitai grįšiu į aikštę ir vėl galėsiu padėti komandos draugams. Laikas, žinoma, nėra pats geriausias, bet aš neabejoju komanda. Tikiu, kad vaikinai atiduos visas jėgas, pateks į TOP-16 ir man grįžus kartu pratęsime šio sezono kovas“, - optimizmo neprarado M. Pocius.

Ketvirtadienį „Žalgirio“ arenoje kauniečiai 65:63 įveikė „Anadolu Efes“ komandą ir iškovojo ketvirtąją pergalę Eurolygoje per devynerias rungtynes. Iki traumos M. Pocius aikštelėje praleido 8 minutes ir buvo pelnęs 2 taškus.