59 metų šiauliečiui tai bus ketvirtasis gimtosios šalies klubas. Anksčiau krepšinio specialistas vadovavo Šiaulių „Šiaulių“, Kauno „Žalgirio“ bei Vilniaus „Lietuvos ryto“ komandoms.

„Tai unikalus pasiekimas, kad tokio lygio specialistas atvyksta treniruoti Utenos miesto ekipos. Labai džiaugiamės, kad „Juventus“ tapo ketvirtuoju klubu Lietuvoje, prie kurio vairo stovės Antanas Sireika. Iki šiol šis treneris dirbo komandose, kurios garsėjo savo pasiekimais, tad tikimės, kad ir Utenoje bus pasiekta skambių pergalių“, – teigė „Juventus“ prezidentas Žydrūnas Urbonas.

Garsiausias ilgamečio Lietuvos rinktinės trenerio A. Sireikos laimėjimas – 2003 metais su šalies rinktine iškovoti Europos čempionato aukso medaliai. Savo kolekcijoje strategas turi LKL ir BBL čempionų titulus bei aibę šalies čempionato bronzos medalių.

„Žmogus turi gyventi dabartimi. Visi turime svajonių, vizijų, kuriame planus, bet užmirštame dabartį. Yra šeima, asmeninis gyvenimas. Žmogus turi suprasti, kad jo likimo vieta yra čia, o ne kažkur ore. Kaip sakė Dalai Lama, dabar žmonės gyvena praeitimi ir ateitimi, todėl taip ir miršta nepagyvenę.

Kažkada važiavau į Japoniją, į nežinomą kraštą. Tai buvo didžiulis iššūkis. Grįžęs būtinai norėjau pailsėti, pamąstyti. Turėjau gražias atostogas, pažiūrėjau į gyvenimą iš šalies ir dabar laimingas vykstu į Uteną, nes niekam nejaučiu tokių simpatijų, kaip Utenai.

Pažįstu Žydrūną Urboną, žinau to krašto gamtą, žinau komandą, tačiau labai mažai žinau apie patį kraštą. Dažniausiai atvažiuodavau į salę ir išvažiuodavau atgal. Utenos krašte galima sakyti nesu išvis buvęs, todėl bus labai įdomu pamatyti. Man tai miela, savas kraštas, Lietuva“ – kalbėjo A. Sireika, kuris praėjusį sezoną ilsėjosi nuo krepšinio, o prieš tai dirbo Japonijos aukščiausiosios lygos klube.

Anot trenerio, tai, jog „Juventus“ dalyvaus FIBA Europos taurės turnyre, neturėjo didelės įtakos jo pasirinkimui.

„Vis tiek būčiau važiavęs. Tai tik papildomas stimulas. „Juventus“ yra trečia Lietuvos komanda, o Lietuvos krepšinio reitingas pasaulyje yra labai aukštas. Todėl aš manau, jog vykstu į gerą klubą.“

Praėjusį sezoną „Juventus“ kelią į pergales skynėsi geros gynybos dėka, tuo tarpu artėjantį sezoną komandos gerbėjai veikiausiai išvys kiek pasikeitusį žaidimo stilių. „Žinau vieną dalyką – stilių turi rinktis pagal tai, kokius turi žaidėjus. Mano filosofija tokia, kad krepšinis turi būti patrauklus žmonėms. Jis turi būti įdomus, mielas, nes šio žaidimo tikslas – džiuginti žmones“, – apie savo įsivaizduojamą žaidimo stilių pasakojo naujasis Utenos klubo strategas.

Kaip jau įprasta, pasirašę sutartį su vyr. treneriu, „Juventus“ ekipos vadovai pradės aktyvų komandos komplektacijos darbą. Sutartis su Utenos komanda kol kas turi Saulius Kulvietis, Jaunius Davniukas ir Arijus Pašakarnys.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (36)