NBA lygoje, Oklahomos „Thunder“ komandoje rungtyniaujantis E. Kanteris niekuomet neslėpė nepalaikantis T. Erdogano ir jo šalyje vykdomos politikos, o savo poziciją šiuo klausimu jis neretai išreikšdavo socialiniuose tinkluose.

Aktyvus internete E. Kanteris buvo ir po savaitgalį Turkijoje organizuoto ir nepavykusio karinio perversmo, o tai neprasprūdo pro teisėtos valdžios ir aktyvių prezidento šalininkų akis. Socialiniame tinkle „Twitter“ būsimajam D. Sabonio komandos draugui pradėta grasinti susidorojimu mirtimi.

„Tu greitai būsi nužudytas“. „Tu būsi persekiojamas ir nubaustas“. Tokios ir panašios gąsdinančios žinutės pasipylė E. Kanterio „Twitter“ profilyje, o vienas iš krepšininko sekėjų netgi konstatavo, kad kiekvienas, kuris palaiko priešingą teisėtai išrinktos Turkijos valdžiai poziciją pats yra kriminalinis elementas ir turi būti traukiamas baudžiamojon atsakomybėn.

Primename, kad po nepavykusio karinio perversmo T. Erdoganas ėmėsi aktyvių valymų politinių valymų šalyje – už grotų atsidūrė daug kariškių ir kitų asmenų, kaltinamų prisidėjimu prie organizuoto sąmokslo. Turkijoje jau netgi pradėta kalbėti apie galimą mirties bausmės sugrąžinimą, nors pasaulis ir ragina susilaikyti nuo panašių veiksmų ir politinio susidorojimo.

T. Erdoganas griežtai reikalauja Fetullah Guleno, neva pagrindinio perversmo organizatoriaus, ekstradicijos. Šis politinis turkų veikėjas, rašytojas ir dvasininkas šiuo metu yra už Atlanto, JAV.

E. Kanteris savo įrašais internete palaiko F. Guleną, o tai ir kelia T. Erdogano šalininkų įsiūtį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)