Prireikė laiko, kol R. Kurtinaitis rado bendrą kalbą su „Lietuvos ryto“ krepšininkais, didžiąją sezono dalį klausiusiais Tomo Pačėso nurodymų. Tačiau panašu, kad savo filosfiją žaidėjams strategas sugebėjo įdiegti.

Rungtynėse su principiniu varžovu tapusiu „Neptūnu“ sostinės krepšininkai dominavo puldami, tačiau tiek pats R. Kurtinaitis, tiek klaipėdiečių treneris Dainius Adomaitis labiausiai išskyrė kitą aspektą – vilniečių gynybą. Pats R. Kurtinaitis šį kartą ja pavadino beveik tobula.

„Noriu padėkoti vyrams už labai gerą darbą. Jau ne pirmą kartą akcentuoju gynybą. Ir šį kartą mes buvome aukštumose. Agresyvumas duoda savo vaisių ir mes tokiems pulti mėgstantiems varžovams sugebėjome leisti įmesti tik kiek daugiau nei 60 taškų. Tačiu apskritai visos rungtynės, išskyrus antrą kėlinį, kuomet nebeturėjau minutės pertraukėlės ir klaipėdiečiai mus pasivijo, buvo labai geros“, – po mačo vykusioje spaudos konferencijoje kalbėjo R. Kurtinaitis.

Jo oponentas D. Adomaitis buvo kur kas prastesnės nuotaikos.

„Manau, kad kaip treneris turiu prisiimti atsakomybę už žaidimą. Truputį nesuprantu kai kurių dalykų, kuomet turime pakankamai laiko pasirengimui, tačiau aikštėje priimame visai netinkamus sprendimus, o mūsų žaidimas svyruoja nuo labai blogo iki labai gero. Vien pirmame kėlinyje padarėme porą pražangų prieš varžovų metikus prie tritaškio linijos, nors būtent tai ir akcentavome, kad negalime tokių dalykų sau leisti“, – tvirtino „Neptūno“ ir Lietuvos rinktinės treneris.
Matau Artūrą Gudaitį Lietuvos rinktinėje, nors jam dar trūksta stabilumo. Mano nuomone, po krepšiu gavęs kamuolį aukštaūgis turi pelnyti taškus, o jo žaidime dar yra techninio broko. Tačiau mes tai ištaisysime.
Anot D. Adomačio, vilniečiai jo auklėtinius iš vėžių išmušė būtent agresyviu žaidimu gynyboje, o patiems klaipėdiečiams agresyvumo ir teisingų sprendimų puolant krepšį pritrūko. „Neptūnas“ šiose rungtynėse metė vos 9 baudas (pataikė 3), o „Lietuvos rytas“ 21 (pataikė 18).

„Pagrindinis dalykas, kuris pasikeitė varžovų žaidime – gynyba. Vilniečiai visi penki gynyboje žaidė agresyviai ir matome, kiek taškų praleidome po jų perimtų kamuolių. Būtent tai ir yra pagrindinė permaina jų žaidime – agresyvumas ginant savo krepšį. „Lietuvos rytas“ spaudžia, perima kamuolius, o tai varžovams ir kiša koją. Kišo ir mums, – kalbėjo D. Adomaitis. – Patys mes turėjome būti gerokai agresyvesni, bet kartais mes nesugebėdavome užpulti keturi prieš tris, trys prieš du. Tai buvo didelė mūsų problema, kurią turime spręsti.“

Vilniečiams tai buvo šeštoji pergalė iš eilės, ir R. Kurtinaitis viliasi, kad blogiausias adaptacijos naujame kolektyve etapas – jau praeityje.

„Mums dar trūksta Deivido Gailiaus, kuris sveiksta po piršto lūžio. Bet Artūras Gudaitis jau įsibėgėja, Artūras Jomantas atgauna formą po apendikso operacijos – turime beveik visą sudėtį. Po Davido Logano išvykimo reikėjo daug ką pakeisti, žaidėjai turėjo įprasti imtis atsakomybės. Ir dabar matau ir manau, kad viskas, kas blogiausia – jau praeityje. Viskas turi judėti pozityvia linkme, – džiaugėsi R. Kurtinaitis. – Šiuo metu esame neblogos fizinės formos, žaidėjai rodo entuziazmą. Patys ploja, patys pašoka, jau jaučia malonumą žaisdami.“
Vilniečiai visi penki gynyboje žaidė agresyviai ir matome, kiek taškų praleidome po jų perimtų kamuolių. Būtent tai ir yra pagrindinė permaina jų žaidime – agresyvumas ginant savo krepšį.
Dainius Adomaitis

Naudingiausi šiame mače nugalėtojų gretose buvo Lietuvos rinktinės kandidatais laikomi Rokas Giedraitis ir Artūras Gudaitis, surinkę atitinkamai 19 ir 15 efektyvumo balų. Paklaustas, kaip vertina šių žaidėjų galimybes prasimušti į nacionalinės komandos gretas, R. Kurtinaitis teigė matantis aukštaūgį A. Gudaitį rinktinėje, tačiau nuo patarimų D. Adomaičiui susilaikė.

„Man sunku kalbėti už kitus žmones, jie patys renkasi. Yra dirbantys treneriai ir nedirbantys, yra laimintys ir nelaimintys. Matau A. Gudaitį Lietuvos rinktinėje, nors jam dar trūksta stabilumo. Mano nuomone, po krepšiu gavęs kamuolį aukštaūgis turi pelnyti taškus, o jo žaidime dar yra techninio broko. Tačiau mes tai ištaisysime, labai džiugu, kad jis dar turi metų kontraktą su Vilniaus klubu ir su juo dar galima dirbti“, – teigė R. Kurtinaitis.

Po šio mačo Vilniaus komanda turnyro lentelėje toliau žengia antra, o Klaipėdos ekipa yra ketvirta.

Tai buvo ketvirtasis abiejų komandų tarpusavio susitikimas šiame LKL čempionate, po kurio tarpusavio akistatoje rezultatas tapo lygus – 2:2. Klaipėdiečiai laimėjo abejas rungtynes namuose, vilniečiai taip pat iškovojo pergales abiejuose sostinėje vykusiuose mačuose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (35)