„Chimki“ šiose rungtynėse 43-30 laimėjo kovą dėl atšokusių kamuolių, tačiau pagal visus kitus žaidimo komponentus savo varžovams neprilygo. Ypač akis badė itin prastas pataikymas iš trijų taškų zonos – „Chimki“ realizavo vos 3 iš 24 tolimų metimų (13 proc.). R. Kurtinaitį supykdė ne tik šis faktas, bet ir bendras auklėtinių požiūris į darbą.

„Mes visą mačą laukėme, kad kažkas gali pasikeisti, tačiau niekas taip ir nepasikeitė. Tai ne tik „Nižnij Novgorod“ nuopelnas, bet ir mūsų komandos problema. Trūko energijos, puolime trūko taiklumo. Padarėme epr daug klaidų, nekalbant jau apie savo pagrindinį ginklą – tritaškius metimus“, – kalbėjo lietuvis.

Netrukus jis savo auklėtiniams kirto dar griežčiau.

„Deja, mes jau „aukštumoje“ nebe pirmą kartą – sugebėjome pataikyti vos tris tritaškius iš 24, o su tokiu pataikymo procentu kažką laimėti labai sudėtinga. Su „Nižnij Novgorod“ žaisti visuomet sunku, o tai varžovai dar kartą įrodė. Tačiau faktas, kad tokio pralaimėjimo buvo galima išvengti. Kai kuriems žaidėjams tiesiog trūksta individualios atsakomybės. Atrodo, kad viskas lengva, viskas kaip sviestu patepta. Tačiau su tokiu požiūriu toli nenuvažiuosi“, – širdo R. Kurtinaitis.

Rezultatyviausias tarp jo auklėtinių šiame mače buvo 21 tašką pelnęs, tačiau vos 6 iš 17 metimų pataikęs A. Švedas. 16 taškų surinko Jamesas Augustine'as.

Tuo metu „Nižnij Novgorod“ ekipai 22 taškus surinko Dmitrijus Chvostovas, 13 – Victoras Ruddas.

Šiuo metu turnyro lentelėje „Chimki“ (16/5) užima trečiąją vietą, o aukščiau rikiuojasi Kazanės „Unics“ (18/2) ir Maskvos CSKA (21/1).

R. Kurtinaičio auklėtinius įveikusi Žemutinio Naugardo komanda yra tik 8-a (11/9).

Efektingiausi mačo epizodai:

Jungtinėje lygoje tai buvo trečias Chimkų ekipos mačas per savaitę. Prieš tai R. Kurtinaičio auklėtiniai varžovus triuškino be gailesčio – 128:87 sutrypė „Astana“ ir 103:72 – Sankt Peterburgo „Zenit“ krepšininkus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)