Su krepšinio specialistu pasirašytas kontraktas vienam sezonui.

„R. Kurtinaitis man paskambino pats ir pakvietė prisijungti prie trenerių štabo, kuriame aš būsiu atsakingas už darbą su ekipos aukštaūgiais, – pasakojo R. Kuncaitis. – Turime perspektyvių krepšininkų priekinėje linijoje, todėl pagrindinė mano užduotis bus pagerinti jų individualų meistriškumą.

Daug kas sako, kad aš kuriu gerą atmosferą ir man tai patinka, bet to tikrai nedarau specialiai. Tiesiog esu toks žmogus.“

R. Kuncaitis gerai pažįsta Vilniaus klubą ir Lietuvos sostinėje su pertraukomis yra dirbęs keturis sezonus.

2004 metais jis paliko „Šilutės“ ekipą ir tapo Kęstučio Kemzūros asistentu bei padėjo „Lietuvos rytui“ tapti LKL vicečempionu.

2005-2006 m. sezone R.Kuncaitis kartu su Nevenu Spahija bei Gašperu Okornu lėmė skambų ekipos debiutą Eurolygos turnyre bei Lietuvos čempionate iškovotą pirmąją vietą.

Lietuvos rinktinėje bei „Šiaulių“ klube patirtį kaupęs treneris po poros metų dar sykį sugrįžo į sostinės klubą bei nemažai prisidėjo prie istorinių trofėjų laimėjimo.

Antano Sireikos, o vėliau ir Rimo Kurtinaičio asistentu tapęs specialistas kartu su Vilniaus komanda įveikė visus varžovus Europos taurės turnyre, du kartus tapo LKL čempionu, pasidabino BBL, BBL Prezidentų taurės, LKF taurės aukso medaliais.

2010 metų vasarą „Lietuvos ryto“ komandą palikęs R. Kuncaitis tapo Klaipėdos „Neptūno“ ekipos vairininku, vėliau darbavosi Alytaus „Dzūkijos“, Nymburko ČEZ ir „Šilutės“ klubuose.

„Po krepšiais turime tokius jaunus talentus kaip Artūras Gudaitis bei Martynas Echodas, todėl mums buvo reikalingas treneris, kuris galėtų su jais dirbti individualiai, – pasakojo R. Kurtinaitis. – Su Robertu kartu esame dirbę prieš maždaug aštuonerius metus, todėl žinau jo galimybes, o per tą laiką jis dar bus ir smarkiai patobulėjęs.

Jis yra labai geras specialistas bei žmogus iš didžiosios raidės.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją