Baigęs Evansvilio universitetą abiturientas savo laimę pabandė prisistatęs 10-ies NBA komandų skautams – labiausiai juo susidomėjo „Nets“ klubo vadovybę, kuri suteikė jam šansą pasirodyti Vasaros lygoje.

„Iggy“ pravardę turintis aukštaūgis žaidė dviejuose susitikimuose, kuriuose rinko po po 8,5 taško, 5 atšokusius kamuolius ir 1 bloką, o vėliau kiek netikėtai pasirašė negarantuotą sutartį su Bruklino ekipa.

Praėjusią naktį E. Mockevičius netgi sulaukė progos debiutuoti pagrindinėje „Nets“ komandoje – akistatoje su Bostono „Celtics“ jis per 9 min. taškais nepasižymėjo (0/1 tritaškis, 0/2 baudos), atkovojo ir prarado po 1 kamuolį bei blokavo 1 varžovo metimą.

Visgi oficialiai praverti stipriausios pasaulio krepšinio lygos mūsiškiui nepavyko. Nuo rugpjūčio 5 dienos su NBA klubo treneriais treniruotėse plušėjęs lietuvis savo kišenę papildė ir 100 tūkst. eurų.

Visgi tai dar nereiškia, kad E. Mockevičiui kelias į stipriausią pasaulio krepšinio lygą – užkirstas. Jau anksčiau dauguma JAV krepšinio specialistų spėjo, kad lietuvis sezoną praleis Long Ailando „Nets“ ekipoje ir žais Plėtojimosi lygoje.

Kartu su 208 cm ūgio kuršėniškiu „Nets“ gretas paliko Beau Beechas, Chase'as Budingeris ir Jorge Gutierrezas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)