Pirmadienį D. Sabonis apsilankė Northwest Classen vidurinėje mokykloje, kur būsimo NBA lygos krepšininko atvykimas sukėlė nemažą šurmulį. Moksleiviai vienas po kito pozavo su „Thunder“ ir Lietuvos rinktinės žaidėju, o pats krepšininkas neslėpė kad mėgaujasi naujuoju savo vaidmeniu.

„Mėgaujuosi šia veikla. Prisimenu, kaip pats buvau vaikas ir mus aplankydavo krepšininkai. Mums tai reikšdavo labai daug, todėl dabar aš pats noriu tą patį suteikti moksleiviams“, – kalbėjo dar visai neseniai pats mokyklos suole sėdėjęs lietuvis.

Į susitikimą su moksleiviais D. Sabonis atvyko dėvėdamas kairės rankos rodomojo piršto įtvarą. Paaiškėjo, kad pirštą aukštaūgis susižaidė dirbdamas sporto salėje. Kaip skelbia Oklahomos žurnalistas Erikas Horne‘as, tai įvyko krepšininkui keliant štangą – prireikė netgi medikų pagalbos. Žaizda buvo susiūta, o pirštas sutvirtintas specialiu įtvaru.

Visgi pats žaidėjas tvirtina, kad sužeidimas nėra toks rimtas, kad sukliudytų jam dalyvauti penktadienį, rugsėjo 23-ąją prasidėsiančioje „Thunder“ treniruočių stovykloje. „Manau, kad galėsiu dirbti pilna jėga“, – pozityviai kalbėjo Domantas.

Apsilankymu mokykloje D. Sabonio diena neapsiribojo. „Thunder“ debiutantas taip pat susitiko su vietos„Knights“ amerikietiškojo futbolo komanda, paragino ją siekti pergalių, tačiau prisipažino, kad apie šią sporto šaką žino nedaug.

„Tikiuosi, kad pagaliau galėsiu realiai įgyti žinių apie amerikietišką futbolą. Komandos draugai iš Gonzagos universiteto mane šiek tiek informavo apie šį sportą, tačiau kol kas nežinau, kokios gilios tos žinios“, – šyptelėjo lietuvis.

Apie D. Sabonį pastarosiomis dienomis Oklahomos žiniasklaida rašo nemažai. Pažymima, kad aukštaūgis lietuvis iš kitų NBA lygos naujokų išsiskiria tuo, kad yra žaidęs ne tik NCAA, bet ir profesionalų krepšinį Europoje.

2013-2014 m. sezone jis, būdamas 17-metis, Malagos „Unicaja“ gretose debiutavo Ispanijos ACB lygoje, rungtyniavo ir Eurolygoje. Domantas iki šiol yra jauniausias Malagos ekipos krepšininkas, žengęs į aikštę per oficialias Ispanijos čempionato rungtynes.

„Manau, kad tai man padėjo labai daug. Tai buvo nereali patirtis tokiame jauname amžiuje“, – cituojamas D. Sabonis.

Oficialus NBA sezonas prasidės kiek daugiau nei po mėnesio – spalio 26-ąją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)