Lietuvos atstovė turnyre – savo arenoje rungtyniausianti „Prienų“ komanda. Praėjusį sezoną, po pergalių prieš Kauno „Žalgirį“ ir Vilniaus „Lietuvos rytą“, tapę Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) taurės turnyro nugalėtojais, iškovoję BBL sidabrą ir ketvirtą vietą LKL pirmenybėse, šiemet prieniškiai kuria naują istoriją – su nauju treneriu, žaidėjais, į komandos pavadinimą sugrįžusiu Prienų miesto vardu.

„Prienai“ pirmą turnyro dieną susikaus su Baltarusijos čempionais – Minsko „Cmoki“ krepšininkais. VTB čempionatui ir kitoms pirmenybėms besirengiantys minskiečiai Stepo Butauto taurės turnyre Kaune nusileido tik „Žalgiriui“, tad krepšinio aistruolių laukia įdomi akistata.

Tris dienas Prienų arenoje rungtyniaus ir treniruosis ir Ukrainos „Superlygos“ vicečempionas Južno „Chimik“ klubas, praėjusiame sezone patekęs į „Eurocup“ stipriausių komandų šešioliktuką ir tapęs vienu ryškiausių šio turnyro naujokų.

Dėl originalios, iš lietuviško ąžuolo sukurtos „One Team Cup“ taurės, kovos ir Rusijos taurės turnyre trečią vietą užėmęs ir VTB lygoje „Žalgirį“ pakeitęs Volgogrado „Krasnij Oktiabr“ klubas. Ši komanda S. Butauto turnyre Kaune, kovodama dėl trečios vietos, įveikė savo tėvynainius - Sankt Peterburgo „Zenit“ ekipą. Pastarasis klubas, bazavęs Maskvos srities Liubercuose (Rusija), anksčiau vadinosi „Triumph“ ir ne kartą stovyklavo Lietuvoje.

„Besirengdamos savo šalių čempionatams, Europos turnyrams komandos vis dažniau renkasi Lietuvą“, - džiaugėsi „One Team Cup“ rengėjas, „Sportour“ vadovas, buvęs profesionalus krepšininkas Aurimas Mileišis.

Tarptautinio krepšinio turnyro tvarkaraštis:

Rugsėjo 19 d., penktadienis

16.00 „Chimik“ – „Krasnij Oktiabr“;
18.30 „Cmoki“ – „Prienai“.

Rugsėjo 20 d., šeštadienis

16.00 „Csmoki“ – „Chimik“;
18.30 „Prienai“ – „Krasnij Oktiabr“.

Rugsėjo 21 d., sekmadienis

13.00 „Cmoki“ – „Krasnij Oktiabr“;
15.30 „Prienai“ - „Chimik“.

Varžybos vyks Prienų arenoje (Pramonės g. 20).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją