Praėjusių metų pabaigoje Utenoje vyko rungtynės tarp Utenos „Juventus“ ir Klaipėdos „Neptūno“ komandų - per jas už viešosios tvarkos pažeidimą sulaikytas krepšinio sirgalius ir jį „gelbėti“ mėginęs draugas. Vieno iš jų atžvilgiu pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl pasipriešinimo pareigūnams, o kitas sulaukė administracinės atsakomybės.

Dar vienas incidentas gruodžio pabaigoje įvyko Vilniuje, kur susimušė „Lietuvos Ryto“ ir „Žalgirio“ komandų sirgaliai.

„Pastarojo meto įvykiai rodo, kad šiai veiklai reikia didesnio policijos įsikišimo. Alkoholio gėrimas arenose, pirotechnikos ir fakelų įsinešimas, narkotinių medžiagų vartojimas negali būti toleruojamas. Krepšinio varžybos turi būti šventė visai šeimai ir jų negali trikdyti apsvaigę ir agresyviai nusiteikę asmenys“, - teigia policijos generalinio komisaro pavaduotojas Renatas Požėla.

Jo nuomone, trūksta aktyvesnio miestų pareigūnų ir klubų bendradarbiavimo,

Susitikimo dalyviai pabrėžė švietėjiškos veiklos, sąmoningumo ugdymo, sirgalių kultūros kėlimo svarbą. Taip pat aptartos bendrų projektų galimybės, kiti bendradarbiavimo klausimai, prevencinės priemonės rungtynių bei kitų renginių metu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (47)