Iš vaizdo įrašo akivaizdžiai matyti, kad sostinės krepšinio aistruoliai rungtynių tarp „Lietuvos ryto“ ir „Žalgirio“ dieną Kaune drumstė viešąją tvarką, į gatvę mėtė fejerverkus, trukdė eismui.

„Kauno apskrities policija dalinasi miesto stebėjimo kameromis užfiksuotu vaizdo įrašu, kuriame matomi viešąją tvarką Kauno miesto centre trikdę asmenys. Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kauno miesto policijos komisariate pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl viešosios tvarkos pažeidimo“, – rašoma naujame policijos pranešime.

Primename, kad pirmadienio rytą sostinės klubo aistruoliai ėmė skųstis dėl neva šiurkštaus policijos elgesio su jais, internete patalpino vaizdo įrašą su vaizdais, kaip juos tramdo Kauno pareigūnai.

„GintiSaugotiPadėti“, – tokia fraze po vaizdo įrašu dalijosi „B Tribūna“, leisdama suprasti, kad Kauno policija elgėsi šiurkščiai ir neleistinai. Neilgai trukus, įrašas iš interneto buvo ištrintas, tačiau netrukus pasirodė ilgesnė jo versija.

„Šiek tiek ilgesnis video. Ryto fanų autobusui sustojus bei norėjus prisijungti prie kitų, jau išlipusių Ryto sirgalių bei nueiti iki arenos, viskas vyko taip. Po šių nesuprantamų ir ribas peržengiančių pareigūnų veiksmų nenuostabu, kad mūsų emocijos irgi kiek peržengė ribas. Ko pasekoje einant link arenos vyko tai, apie ką kauno spauda jau pranešė. Agresija skatina agresiją? Paliekam spręsti jums“, – rašoma socialiniame tinkle.

Visgi, „Kas Vyksta Kaune“ žiniomis, vilniečiai sekmadienį Kaune triukšmą ėmė kelti patys. Į susitikimą jie atvyko anksčiau ir, sustojus autobusui, mieste pradėjo sprogdinti petardas.

„Sekmadienį apie 15:30 val. iš Vilniaus atvykę krepšinio aistruoliai kėlė sumaištį Birštono gatvėje, kur buvo sustojęs iš sostinės atvykęs autobusas. „Lietuvos ryto“ fanai ant važiuojamosios dalies pradėjo sprogdinti petardas, tikriausiai taip pranešdami, kad jie jau atvyko į Kauną.

Kaip pasakojo įvykio liudininkai, apie 30-40 sirgalių atributika pasipuošusių vilniečių pradėjo mėtyti dūminius deglus į automobilius ir praeivius, o įsikišus pareigūnams, su jais susistumdė“, – rašė „Kas Vyksta Kaune“

Pirmadienį dieną savo primą paaiškinimą dėl įvykių pateikė ir Kauno policija.

„Siekdami užtikrinti visuomenės saugumą ir viešąją tvarką nuolat stebime ir analizuojame sirgalių elgesį. Kilus neramumams ir sirgaliams pradėjus naudoti pirotechnines priemones – petardas, užtikrinant miestiečių saugumą, buvo nuspręsta autobusą su sirgaliais palydėti iki pat „Žalgirio arenos“.

„Peržiūrėjus viešojoje erdvėje pasirodžiusį vaizdo įrašą, bus atliekamas aplinkybių patikslinimas, įvertinti pareigūnų veiksmai bei jų būtinumas. Šiuo metu pradėta administracinė teisena dėl viešosios tvarkos pažeidimų Kauno miesto centre“, – teigia Kauno apskr. VPK viršininkas Darius Žukauskas.

Pačių rungtynių metu buvo surašytas vienas protokolas už viešosios tvarkos pažeidimą – nedidelį chuliganizmą. Vienas asmuo (gimęs 1997 m.), nepažįstamų sumuštas renginio metu, iš „Žalgirio arenos“ buvo pristatytas į gydymo įstaigą“, – rašoma Kauno policijos pranešime.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (56)