Ei, žmogau, tai istorija! Po 20 metų apie tai galėsi papasakoti savo sūnui.
DeMaras DeRozanas
J. Valančiūnas pergalingose rungtynėse su Detroito „Pistons“ pelnė 32, o D. DeRozanas – net 40 taškų. Tobulai sužaidęs Toronto „Raptors“ duetas tapo pirmuoju žaidėju dvejetu per visą lygos istoriją, kuris pirmose sezono rungtynėse pasiekė 30 ir 40 pelnytų taškų ribą, skelbia NBA statistiką skaičiuojantis „Elias Sports Bureau“ padalinys.

„Ei, žmogau, tai istorija! Po 20 metų apie tai galėsi papasakoti savo sūnui“, – išgirdęs šį faktą po rungtynių į J. Valančiūną kreipėsi D. DeRozanas, tačiau pats lietuvis bandė išlikti santūrus.

Po didžiulės kritikos, kuri jo pečius užgulė po Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių ir per NBA ikisezonines rungtynes, mačas su „Pistons“ tapo tikra atgaiva 24-erių vidurio puolėjui, pataikiusiam 10 iš 15 dvitaškių ir 12 iš 14 baudų. Visgi Jonas pažymi, kad pradėti džiūgauti po vieno tokio mačo būtų naivu.

„Taip, smagu laimėti pirmas rungtynes, puikus jausmas žaisti gerai, tačiau pernelyg džiaugtis nėra dėl ko – dar liko 81 rungtynės reguliariajame sezone. Čia tik pati pradžia, o mūsų dar laukia labai ilgas kelias“, – po rungtynių žurnalistams sakė JV.
Jonas atliko puikų darbą. Komandos draugai jam dalijo kamuolius po krepšiu, o jis sėkmingai išnaudodavo tas situacijas, niekur neskubėdavo. Tai ir buvo sėkmės priežastis.
Dwane'as Casey
Įspūdingai kamuolį per Bobaną Marjanovičių įkrovęs ir kitus varžovų žaidėjus gerokai apstumdęs J. Valančiūnas nemano, kad „Pistons“ priekinė linija yra silpna.

„Oi ne, jie turi puikius aukštaūgius – ir B. Marjanovičių, ir Aroną Baynesą, ir Andre Drummondą, kurie kovėsi labai agresyviai. Teko atsakyti tuo pačiu. Buvome lyg vienas kumštis ir privalome tęsti tokį pasirodymą“, – mačą komentavo Jonas.

Sėkmingai pasirodęs vidurio puolėjas šį kartą sulaukė itin pozityvių įvertinimų iš savo trenerio Dwane‘o Casey, išvardijusio visą eilę J. Valančiūno sėkmės faktorių.

„Jonas atliko puikų darbą. Komandos draugai jam dalijo kamuolius po krepšiu, o jis sėkmingai išnaudodavo tas situacijas, niekur neskubėdavo. Tai ir buvo sėkmės priežastis. Jonas greitai bandydavo išprovokuoti kontaktą ir dažnai stojo prie baudų metimo linijos. Jam pavyko pagauti žaidimo ritmą puolime, todėl rezultatas – labai pozityvus“, – kalbėjo D. Casey.

Treneriui pritarti buvo linkęs ir kitas „Raptors“ žaidėjas D. Carrolas, išskyręs abu savo komandos lyderius.

„Vienareikšmiškai tai bvo D. DeRozano ir J. Valančiūno rungtynės. DeMaras buvo ant bangos, atrodė, kad jau yra įsibėgėjęs ir žaidžia toli gražu ne pirmas sezono rungtynes. J. Valančiūnas šį kartą mus taip pat gerokai patempė. Trumpai tariant, tai buvo jų abiejų šou pasirodymas“, – tvirtino puolėjas.

Po blankаus pasirodymo ikisezoninėse NBA rungtynėse dažnai pašieptas „Raptors“ fanų puslapiuose, šį kartą „Raptors Republic“ portale J. Valančiūnas sulaukė itin pozityvių įvertinimų.

„Jonas vėl pradėjo pataikyti iš toliau, realizavo baudas, galingai žaidė po krepšiu. Kai jis atrodo taip, jis yra tiesiog nepaprastai galingas ginklas. 12 iš 14 taiklių baudų vidurio puolėjui – puikus rezultatas“, – rašo reporteris Blake‘as Murphy.

Visgi J. Valančiūno „sužvėrėjimą“ užsiminęs B. Murphy negalėjo nepastebėti fakto, kad J. Valančiūno mėgstamas klaidinantis judesys, kuriuo dauguma NBA vidurio puolėjų jau nebetiki, vis dar padeda pergudraujant „Pistons“ aukštaūgį Andre Drummondą.

„Praktiškai niekas lygoje tuo nebetiki, išskyrus A. Drummondą. Sunku patikėti, tačiau jis ant šio judesio „pasimauna“ kiekvieną kartą. Ir kodėl Jonui to neišnaudoti? Apskritai letargo apimtas Jonas šį kartą kažkur dingo, matėme visai kitą žmogų. JV pelnė 8 iš pirmųjų 10 taškų ir nesumažino apsukų, mačą užbaigęs sąskaitoje turėdamas labai solidžius rodiklius“, – pažymi B. Murhpy, lietuvį už pasirodymą pirmose rungtynėse įvertinęs aukščiausiu galimu balu (A+).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (80)