P. Jankūnas rungtynėse Maskvoje ant parketo praleido 31 min. ir per šį laiką pagerino savo karjeros rekordą – pelnė 30 taškų (7/13 dvit., 1/1 trit.,13/15 baud.). Pridėjus dar 8 Pauliaus atkovotus kamuolius, 10 išprovokuotų pražangų ir keletą kitų statistikos rodiklių, bendras 32-ejų metų 205 cm ūgio puolėjo naudingumo koeficientas šiame mače siekia net 37.

Kalbant šachmatų terminologija, rezultatas iš tiesų didmeistriškas. Ir tai neprasprūdo pro mačą analizavusių ir vertinusių rusų žurnalistų akis.

„CSKA laimėjo, nepaisant 30 Jankūno taškų“. „Jankūnas buvo puikus, bet CSKA atsilaikė“.

Tokio tipo pavadinimai po Eurolygos mačo Maskvoje buvo populiariausi rusų spaudoje, o kai kurios žiniasklaidos priemonės į žalgiriečių kapitono pasirodymą pažvelgė dar vaizdingiau.

„Maskviečiams rungtynėse su „Žalgiriu“ iškilo ne viena problema, tačiau didžiausia iš visų buvo P. Jankūnas. Lietuvių veteranas – pernelyg pavojingas puolime žaidėjas, kad jį stabdant būtų galima taupyti jėgas. Lietuvos ekipos gynėjai su Pauliumi nuolat vykdė derinius „du prieš du“, kurie praktiškai ir maitino visą „Žalgirio“ puolimą: arba puolėjas pataikydavo iš toliau, arba atsidurdavo su kamuolių ant „ūselio“ ir ten sugalvodavo ką nors labai įdomaus (jis metė net 15 baudų!).

Buvo atvejų, kai Paulius ant savęs sutraukdavo iš karto keletą gynėjų ir tuo pačiu sukurdavo laisvę savo komando „mažyliams“. Niekas šiose rungtynėse nesikartojo daugiau, kaip elementarūs klaidinantys judesiai, po kurių vienas iš CSKA aukštaūgių tiesiog blokšdavosi ant gudragalvio „Žalgirio“ lyderio. Viską pasako skaičiai – P. Jankūnas surinko 30 tškų ir išprovokavo 10 pražangų“, – P. Jankūno pasirodymu žavisi Sports.ru tinklaraštininkas Filipas Prokofjevas.

Šį kartą P. Jankūną pagyrė netgi ir kritiškasis Championat.com portalas, kuriame po kiekvieno pralaimėjimo Maskvoje „Žalgirio“ komanda būdavo sumaišoma su žemėmis.

„Nors Šarūno Jasikevičiaus komandai šį sezoną ir nekeliami labai rimti tikslai Eurolygos turnyre, reikia pripažinti, kad kaip „patrankų mėsa“ Kauno ekipa jau nebeatrodo. Tai ji įrodė keliomis savo ankstesnėmis pergalėmis, tai pademonstravo ir Maskvoje“, – rašo Championat.com apžvalgininkas Dmitrijus Planidinas.
Niekas šiose rungtynėse nesikartojo daugiau, kaip elementarūs klaidinantys judesiai, po kurių vienas iš CSKA aukštaūgių tiesiog blokšdavosi ant gudragalvio „Žalgirio“ lyderio.
Sports.ru

„Žalgiris“ turėjo akivaizdų lyderį puolime – P. Jankūną. Puolime jis praktiškai nesiskyrė su kamuoliu ir gerokai prigadino nervų CSKA aukštaūgiams. Galima teigti, kad P. Jankūnas, ir po olimpinių žaidynių Brazilijoje visiškai kitaip atrodantis, nors šį kartą ir nežibėjęs Brockas Motumas, yra tie du žmonės, nuo kurių žaidimo šį sezoną ir priklauso „Žalgirio“ rezultatai“, – konstatuoja Championat.com.

Pažymėtina, kad iš karto po rungtynių P. Jankūno žaidimą pagyrė ir CSKA treneris Dimitrios Itoudis.

„Mes turėjome daug problemų su P. Jankūnu gynyboje, jis sužaidė puikias rungtynes. Jas išsprendėme kitu būdu – atsakėme puikiu puolimu. Tai buvo labai nelengvos rungtynės su kovingu varžovu, todėl mes labai laimingi, kad pavyko iškovoti pergalę“.

Visgi pažymėtina, kad nors buvo rezultatyviausias ir naudingiausias turo žaidėjas, MVP titulas Pauliui neatiteko. Jį iškovojo 22 taškus pelnęs, 8 kamuolius atkovojęs ir 28 naudingumo balus surinkęs vokietis Tiboras Pleissas, nes jo komanda Stambulo „Galatasaray“, skirtingai nei „Žalgiris“, 8-ajame ture iškovojo pergalę (85:81).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (76)