Pirmame pusfinalyje „Cmoki-Minsk“ (Baltarusija) ekipa, kuriai atstovauja Gabrielė Gutkauskaitė ir Giedrė Paugaitė, susitiks su Kokšetau „Okžetpes“ (Kazachstanas) komanda, o antrajame Marijampolės „Sūduva“ išmėgins jėgas su Odesos „Interchim“ (Ukraina) krepšininkėmis. Antrą varžybų dieną vyks rungtynės dėl trečios vietos ir finalas.

„Sūduva“ ir „Interchim“ šiemet tapo savo šalių taurės varžybų nugalėtojomis. Pernai BWBL čempionėmis tapo „Cmoki-Minsk“ krepšininkės.

„Stipriausių BWBL komandų kovos į Marijampolę grįžta po 17 metų pertraukos. 1999 metais BWBL čempione tapo Minsko „Horizont“ komanda, o Stasio Žaliabarščio treniruojamas Marijampolės „Arvi-Vernitas“ buvo antras“, – spaudos konferencijoje „Mercure Marijampolė“ viešbutyje prisiminė BWBL generalinis sekretorius Algimantas Ivašauskas.

„2015-2016 metų BWBL sezone jėgas išbandė 11 komandų iš penkių šalių. Džiaugiamės, kad finalinėse varžybose Marijampolėje dalyvaus keturių šalių komandos. Arti finalo buvo „Astana Tigers“ (Kazachstanas) komanda, treniruojama lietuvio Romualdo Petronio, taip pat „Vega 1/Liepaja“ (Latvija) krepšininkės. Manau, kad finalo ketverto dalyvių pajėgumas yra apylygis. Tikrai nė viena ekipa lengvai nepasiduos“, – vylėsi jis.

„Sūduvos“ klubo direktorius Deividas Jurkša teigė, kad jų komanda sieks tapti BWBL čempione.

„Prieš sezoną komandai buvo iškeltas uždavinys patekti į finalo ketverto turnyrą. Tad minimalus tikslas jau įvykdytas. Džiaugiamės, kad šiame čempionate nepralaimėjome nė karto. Tikimės, kad eisime iki galo. Sieksime aukščiausio rezultato“, – teigė D. Jurkša.

BWBL finalo ketverto metu pasirodys Vilniaus „Lietuvos ryto“ krepšinio klubo šokėjos, Šakių kultūros centro pučiamųjų instrumentų orkestras, o žiūrovų laukia įvairūs konkursai.

BWBL trofėjus nuo antradienio eksponuojamas „Mercure Marijampolė“ viešbučio pirmajame aukšte.

Šis turnyras vyksta nuo 1994 metų. Lietuvos klubai BWBL čempionatą yra laimėję net 17 kartų. Triskart čempionėmis tapo Baltarusijos komandos, sykį – Latvijos atstovės.

Balandžio 9 d. (šeštadienis)

15.00 val. Kokšetau „Okžetpes“ (Kazachstanas) – „Cmoki-Minsk“ (Baltarusija)
17.30 val. Marijampolės „Sūduva“ (Lietuva) – Odesos „Interchim“ (Ukraina)

Balandžio 10 d. (sekmadienis)

13.00 val. Rungtynės dėl III vietos
15.30 val. Finalas
17.15 val. Apdovanojimų ceremonija

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją