Antras pagal pajėgumą Europos taurės turnyras taip pat plėsis. Kaip teigė J. Bertomeu, į varžybas veikiausiai grįš FIBA organizuojamuose turnyruose žaidusios Prancūzijos, Italijos, Turkijos, Lenkijos ir Graikijos ekipos

Eurolygos vadovas patvirtino, kad Stambulo „Darussafaka“, treniruojama Davido Blatto ir Kęstučio Kemzūros, kitą sezoną negaus vardinio kvietimo ir, jei norės grįžti į Eurolygą, turės laimėti Europos taurę. Šiais metais ją iškovojo Malagos „Unicaja“.

Rusijos žiniasklaida rašo, kad į Eurolygos finalą nepatekusi Maskvos CSKA svarsto galimybę pasikviesti trenerį D. Blattą. Pastarasis dar turi sutartį su „Darussafaka“, tačiau vargu ar jį domins žemensio lygmens nei Eurolygos kovos.

Teigiama, kad dabartinio CSKA vedlio Dimitrioso Itoudiso ateitis kabo ant plauko. Eurolygos pusfinalyje 78:82 pralaimėję Pirėjo „Olympiacos“ ekipai maskviečiai nubraukė visus sezono lūkesčius.

D. Blattas turi darbo Rusijoje patirties – nuo 2006 iki 2012 metų jis ėjo vyriausiojo Rusijos rinktinės trenerio pareigas. Vėliau treniravo Tel Avivo „Maccabi“ ir NBA ekipą Klivlando „Cavaliers“.