„Žalgiris“ šį sezoną laimėjo ir Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) taurę, ir Baltijos krepšinio lygos (BBL) čempionatą. Beje, pastarosiose varžybose „Lietuvos rytas“ net nepateko į finalą.

Po BBL finalo ketverto prie „Lietuvos ryto“ vairo stojo Aleksandrą Trifunovičų pakeitęs Darius Maskoliūnas, kuris ne vienerius metus tiek kaip žaidėjas, tiek kaip treneris praleido Kauno klube.

„Trenerio pasikeitimas įnešė gyvumo į Vilniaus klubo žaidimą – daugiau žaidėjų pasiskirsto žaidimo minutes“, - teigiamą naujojo stratego įnašą pastebėjo Mantas Kalnietis.

„Vilniečiai šį sezoną žaidžia gana banguotai, tačiau dabar viskas prasideda iš naujo. Visą sezoną ruošėmės šiam mėnesiui, kuomet vyks LKL finalai. Dabar visi pamirš traumeles, kurių sezono pabaigoje netrūksta, ir kovos iš paskutiniųjų“, - DELFI sakė „Žalgirio“ kapitonas Paulius Jankūnas.

Be pralaimėjimų LKL žengiantys kauniečiai turės savo aikštės pranašumą. Pirmos rungtynės vyks ketvirtadienį Kauno sporto halėje. Tačiau aikštės pranašumo svarbą žalgiriečiai vertino skirtingai.

„Mes jau šimtą kartų žaidėme „Siemens arenoje“. Taip pat kaip „Lietuvos rytas“ Kaune. Negaliu pasakyti, kad Vilniuje žaisti labai sunku, kad ten laukia pragaras ar panašiai. Aišku, namuose žaisti smagiau ir galbūt vilniečiams Kaune rungtyniauti sunkiau nei mums Vilniuje“, - aikštės pranašumo pernelyg nesureikšmino P. Jankūnas.

„Žinoma, aikštės pranašumas mums svarbus. Lygiai taip pat, kaip ir ilgesnis mūsų atsarginių žaidėjų suolelis. Mano manymu, tai bus vieni iš didžiausių mūsų pranašumų“, - sakė Tomas Delininkaitis. Buvęs „Lietuvos ryto“ krepšininkas išliko korektiškas ir per daug nepanoro kalbėti apie savo buvusios komandos žaidimą.

Nors „Žalgiris“ šį sezoną visus kartus laimėjo dvikovas su titulą ginančiu „Lietuvos rytu“, kauniečiai nežada atsipalaiduoti.

„Apie jokį atsipalaidavimą negali būti net kalbos. Serija prasideda ir viskas prasideda nuo pradžių. Reikia pamiršti kas buvo ir žiūrėti į priekį“, - teigė P. Jankūnas.

„Taip, visi mus laiko favoritais, tačiau tai reikės įrodyti aikštėje. Kiek finalo serijoje prireiks rungtynių? Būtų gerai, kad užtektų 4”, - šypsosi M. Kalnietis.

Beje, žalgiriečiai antradienį viešėjo Kauno Saulės gimnazijoje. Tadas Klimavičius sulaukė klausimo, ko norėtų palinkėti Vilniaus ekipos krepšininkams.

„Lietuvos ryto“ ekipai linkiu iškovoti LKL sidabro medalius“, - atsakė T. Klimavičius taip sukeldamas gimnazistų ovacijų audrą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją