Nors šiltas oras traukte traukė į gamtą, pasižiūrėti pirmosios naujai suburtos Vilniaus komandos treniruotės į „Lietuvos ryto“ areną susirinko maždaug 400 sostinės ekipos gerbėjų.

Į Vilnių atvyko visi komandos žaidėjai (ir legionieriai, ir lietuviai), išskyrus su Lietuvos rinktine Europos čempionatui besirengiantį aukštaūgį Artūrą Gudaitį.

„Nuo pirmadienio vykstame į stovyklą Birštone, o šiandien mūsų treniruotė – daugiau parodomojo tipo. Susirinko nemažai žiūrovų, todėl surengsime žaidybines pratybas, kad ir žmonės turėtų į ką pasižiūrėti“, – teigė R. Kurtinaitis, kaip ir kiekvienas „Lietuvos ryto“ krepšininkas, renginio vedėjo oficialiai pakviestas į arenos vidurį ir pristatytas žiūrovams.

– Ar komanda galutinai sukomplektuota?, – žurnalistai paklausė R. Kurtinaičio.

– Turime praktiškai viską, viską, ką norėjome. Aišku, dar iki sezono starto gali kažkas pasirodyti su lietuviškomis pavardėm, ko mums šiek tiek trūksta, tačiau pats klausimas dėl komplektacijos „uždarytas“. Lipdėm žaidėjus vieną prie kito, kad papildytų vienas kitą. Na ir kaip futbole negali surinkti 11 Ronaldo, taip ir čia stengėmės suburti darnų kolektyvą. Ant popieriaus atrodo neblogai, o kaip bus gyvenime pamatysime. Norisi, kad komanda grįžtų į tokį lygį, koks buvo prieš 8-10 metų. Aišku, tokio biudžeto jau turbūt neturėsime niekada, bet manau, kad šita komanda yra pajėgi vėl sugrįžti į LKL finalą, turime tikslą ne tik iškopti iš Europos taurės grupės, bet ir patekti į atkrintamąsias varžybas.

– Su kuo planuojate žaisti kontrolines rungtynes?

– Esame numatę dalyvauti Vlado Garasto turnyre prieš pat sezono startą, esame numatę rungtynes su Maskvos srities „Chimki“, su „Astana“, su Prienų-Birštono „Vytautu“, bandome derintis dar keletą kontrolinių mačų. Manau, sužaisime 5-6 rungtynes. Kadangi liko tik mėnuo iki sezono starto, manau tas reikiamas rungtynes sužaisime jau sezonui prasidėjus.

– Pratybose nėra vienintelio A. Gudaičio, kuris su rinktine ruošiasi Europos čempionatui. Aukštaūgis pagarsėjo savo pasisakymu, kad nenori žaisti „Lietuvos ryte“. Ar kada nors teko komandoje turėti žaidėją, kuris viešai pareiškė nenorintis joje žaisti?

– Na ne (šypteli). Pasirodė kažkokių rašinių apie patį Gudaitį, tačiau aš manau, kad viskas yra laikina, viskas praeityje ir mes žiūrime į priekį. Aš su pačiu Artūru tokiomis temomis nekalbėjau. Yra klubo vadovybė, sutartys, įsipareigojimai, o aš esu treneris. Ateis sezono metas, aš su juo ir kalbėsiu. O dabar lauksime jo pasibaigus Europos čempionatui. Ir aš tikiuosi, kad jis sugrįš su medaliu.

– Koks jums pačiam didžiausias iššūkis prieš šį sezoną?

– Aš visada sau keliu iššūkius, žinau ko noriu. Šiemet turėjau su klubo vadovybe suformuoti komandą. Pinigai ribojo, bet šiokią tokią laisvę turėjome, o nuo šiol reikia savo žaidimu įrodyti, kad subūrėme neblogą kolektyvą Vasara galbūt buvo kitokia, nei planavau – pažvejoti, paatostogauti. Man labai daug padėjo Linas Kleiza, tikrai profesionaliai.
Po truputį, gal kiek vangokai, bet ėmėmės darbų ir žiūrėsime kaip pavyko.

– Tarp savo asistentų turite ispaną Alberto Blanco, tačiau viename interviu teigėte, kad jo nepažįstate.

– Neslėpsiu, aš labai norėjau, kad Arvydas Gronskis liktų asistentu, tačiau jis pats norėjo likti „Perle“. Ir aš tai suprantu, nes klubas bando kurti piramidę, o „Perlas“ yra mūsų rezervas, komanda ruošianti žaidėjus. Pasitarę su vadovybe nusprendėme palikti jį savo pozicijoje. Su A. Blanco trumpai teko susidurti pernai, kai man atėjus į klubą kontraktas su juo buvo nutrauktas, o aš pasikviečiau A. Gronskį. Pažįstu šį žmogų iš laikraščių, tikiuosi, susipažinsime artimiau. Šiandien kaip tik puiki proga (juokiasi).

Tarpsezonio metu „Lietuvos ryto“ komandą papildė visas būrys naujokų – gynėjai australas Benas Madgenas, amerikietis Chrisas Krameris ir Marcas Antonio Carteris, puolėjas iš JAV Travisas Petersonas ir dar vienas amerikietis vidurio puolėjas Chrisas Carteris. Taip pat į komandą sugrįžo veteranas Mindaugas Lukauskis, prieš keletą dienų sutartis pasirašyta su perspektyviu puolėju Martynu Echodu.

Po praėjusio sezono ekipą paliko Deividas Gailius, Laimonas Kislielius, Julius Jucikas, joje greičiausiai nebebus ir lenko Adamo Lapetos, bet keturių amerikiečių, kurie kolektyvą po skandalo paliko pernykščiam sezonui dar nesibaigus.

Vienintelis iš praėjusio sezono likęs legionierius – Jimmy Baronas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (34)