Pasvalyje jis prisijungs prie savo gero bičiulio Nikitos Balašovo, kuris čia žaidė praėjusį sezoną, lieka artėjančiam ir prisidėjo prie to, kad A. Žukanenka pasirinktų Lietuvos klubą. Šie rusai suformuos „Pieno žvaigždžių“ vidurio puolėjo poziciją.

A. Žukanenka 2011-2013 metais buvo Rimo Kurtinaičio auklėtinis Maskvos srities „Chimki“ (Rusija) komandoje, o atstovaudamas jos marškinėlius 2012 metais tapo Europos taurės čempionu.

2010 metais A. Žukanenka atstovavo Rusijos rinktinei ir su ja žaidė pasaulio čempionate Turkijoje. Ten jis per vidutiniškai 11 minučių pelnydavo po 6 taškus ir atkovodavo po 1,5 kamuolio.

Aukštaūgis profesionalo karjerą pradėjo Kazanės „Uniks“ (Rusija) komandoje, kurioje rungtyniavo 2004-2009 metais. Po to jis taip pat gynė Maskvos „Dinamo“, Krasnodaro „Lokomotiv“ ir Astanos „Astana“ (Kazachstanas) garbę, o pastarąjį sezoną rungtyniavo Samaros „Samara-SGEU“ (Rusija) komandoje.

Rusijos krepšinio lygoje praėjusiame sezone jis sužaidė 27-erias rungtynes, per jas aikštėje praleisdavo vidutiniškai po 21,9 minutes, pelnydavo po 11,9 taško, atkovodavo po 5,7 kamuolio, dvitaškius metė 49,1 proc. (86/175), o tritaškius - 36,1 proc. (26/72) taiklumu.

Tuo metu 24-erių puolėjas Gabrielius Maldūnas sustiprino Kėdainių „Nevėžį“. Šiam krepšininkui tai bus debiutas stipriausioje Lietuvos krepšinio lygoje (LKL).

Aukštaūgis ketverius metus praleido prestižiniame Dartmuto koledže ir rungtyniavo JAV studentų (NCAA) čempionate. Po koledžo jo karjera pakrypo į Ispanijos antrąją lygą, kurioje rungtyniavo Hueskos „Penas“ ir Palensijos „Quesos Cerrato“ klubuose.

Praėjusiame sezone G. Maldūnas per 15 minučių vidutiniškai rinko 5,2 taško, 3,7 atkovoto kamuolio, 0,5 rezultatyvaus perdavimo ir 5,6 naudingumo balo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)