Manoma, kad stratego pakvietimas byloja apie konfliktavusių trijų "Maccabi" savininkų - Raanano Katzo, Shimono Mizrahi ir Davido Federmano - susitaikymą. Visi trys nemėgo P. Gershono, o pastaruoju metu į trenerio postą siūlydavo savo numylėtinius (E. Birenboimas - R. Katzo, Odedas Kattashas - D. Federmano). Šį kartą visi trys intensyviai įkalbinėjo P. Gershoną sugrįžti, nors iš pradžių jis ištarė kategorišką "ne".

P. Gershono asistentas bus buvęs Vilniaus "Lietuvos ryto" treneris Sharonas Druckeris. Šis specialistas neseniai stojo prie Ostendės "Base" (Belgija) komandos vairo, tačiau jo kontrakte buvo numatyta galimybė jį nutraukti.

Trenerių kaitą paskatino prastas komandos žaidimas, nors dabar paaiškėjo, kad ekipos biudžetas yra didžiausias per jos istoriją - 14 milijonų eurų. "Maccabi" aistruoliai organizavo akciją, kurios metu išsiuntė daugiau kaip 10 tūkst. trumpųjų žinučių, kuriose rašė "neturime nieko prieš Efi, bet tik Pini atneš pasiekimus Eurolygoje".

P. Gershonas Tel Avivo "Maccabi" komandą jau treniravo 2003-2006 metais. Su šia ekipa jis du kartus 2004 ir 2005 metais tapo Eurolygos čempionu.

56 metų specialistas praėjusiame sezone treniravo Pirėjo "Olympiacos" klubą, tačiau dėl prastų rezultatų sezono viduryje paliko Graikijos komandą. Vasarą, dirbdamas su Bulgarijos krepšinio rinktine, strategas atvedė komandą į 2009 metų Europos čempionatą Lenkijoje.

"Maccabi" turbūt atleis krepšininkus Chesterį Simmonsą ir Jasoną Williamsą. Kalbama, kad komandą gali papildyti aukštaūgiai Eltonas Brownas arba Mario Austinas.

Šaltinis
Portalo Eurobasket.lt informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško portalo sutikimo draudžiama.
Eurobasket.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją