Artėjant į pabaigą „Juventus“ klubo komplektavimo darbams, Utenos ekipa sulaukė itin solidaus papildymo. Antano Sireikos treniruojama komanda sudarė vienerių metų sutartį su naudingiausiu praėjusio sezoną Lietuvos krepšinio lygos („Tete-a-Tete Casino“ LKL) krepšininku Vytautu Šulskiu.

28 metų 200 cm ūgio puolėjas praėjusį sezoną šalies pirmenybėse rinko po 17,5 naudingumo balo ir neturėjo lygių tarp visų LKL krepšininkų.

V. Šulskis, kuris šį tarpsezonį buvo vienas geidžiamiausių laisvųjų agentų šalyje, praėjusį sezoną atstovavo Prienų „Vytauto“ ekipai ir LKL čempionate per 35 minutes pelnydavo po 13 taškų (dvitaškiai 57 proc., tritaškiai 30 proc., baudos 75,3 proc.), atkovodavo po 6,9 ir perimdavo po 1,7 kamuolio bei atlikdavo po 2,5 rezultatyvaus perdavimo.

Dar sėkmingiau puolėjas rungtyniavo Baltijos krepšinio lygos (BBL) pirmenybėse: 15,5 taško (59,5 proc. dvitaškių, 32,4 proc. tritaškių, 71,7 proc. baudų), 7,2 atkovoto ir 2,1 perimto kamuolio, 3,1 rezultatyvaus perdavimo ir 19,2 naudingumo balo per 32 žaidimo minutes.

„Vytautas turėjo labai gerą praėjusį sezoną, tapo naudingiausiu šalies čempionato žaidėju, tad dabar belieka savo efektyvumą jam perkelti į Europos turnyrus, o konkrečiai – FIBA Čempionų lygą – kurioje „Juventus“ debiutuos artėjantį rudenį. Džiaugiamės, kad būdamas turbūt geidžiamiausiu tarp LKL klubų šios vasaros laisvuoju agentu, jis pasirinko būtent mūsų komandą“, – teigė „Juventus“ prezidentas Žydrūnas Urbonas.

Pasirašęs sutartį su V. Šulskiu, „Juventus“ klubas beveik baigė komplektavimo darbus artėjančiam sezonui. Komandai beliko sudaryti sutartį su atakuojančio gynėjo pozicijoje rungtyniausiančiu krepšininku. Šiuo metu vyksta derybos tiek su vienu praėjusį sezoną užsienyje žaidusiu lietuviu, tiek su keliais krepšininkais iš JAV.

Paskutinę – vienuoliktąją – vietą sudėtyje užims krepšininkas iš naujo „Juventus“ klubo projekto, kuris bus pristatytas artimiausiomis dienomis.

V. Šulskis tapo aštuntuoju šios vasaros „Juventus“ komandos pirkiniu. Kiek anksčiau uteniškiai pasirašė kontraktus su vidurio puolėjais Vaidu Čepukaičiu ir Arminu Urbučiu, aukštaūgiais Rolandu Jakštu ir Spenceriu Parkeriu, snaiperiu Gyčiu Sirutavičiumi ir gynėjais Doviu Bičkauskiu bei Jamaru Diggsu. Uteniškiai taip pat pratęsė sutartį su vyr. treneriu Antanu Sireika. Komandoje liko ir jaunasis uteniškis Ugnius Nikitinas.

Mindaugas Kupšas

Tuo metu Prienų–Birštono „Vytautas“ sukirto rankomis su vidurio puolėju Mindaugu Kupšu.

„Vytautas“ į savo gretas aktyviai viliojo Kšištofą Lavrinovičių, tačiau šiam su broliu pasirinkus Panevėžio „Lietkabelį“, Virginijus Šeškus nusprendė pasikviesti į savo gretas M. Kupšą.

25 metų 215 cm ūgio krepšininkas praėjusį sezoną gynė Kėdainių „Nevėžio“ garbę ir LKL pirmenybėse per mačą vidutiniškai įmesdavo po 13,4 taško, atkovodavo po 6,7 kamuolio bei buvo antras pagal naudingumą visoje lygoje.

Per savo karjerą vidurio puolėjas be „Nevėžio“ yra atstovavęs Kauno „Žalgirio“, Kauno „Baltų“, Panevėžio „Lietkabelio“, Talino „Kalev/Cramo“ ir Vienos „Hallmann“ komandoms.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)