Negraži istorija Dzūkijos sostinėje nutiko prieš savaitę.

Alytaus sporto ir rekreacijos centro direktorius Tomas Stupuris Krepšinis.lt patvirtino vienam savo darbuotojų skyręs griežtą papeikimą dėl pasirodymo neblaiviam darbo vietoje.

Minėti prasižengusio specialisto pavardės įstaigos vadovas nenorėjo, bet Krepšinis.lt išsiaiškino, jog treniruotę „su kvapeliu“ bandė vesti praeityje brolius Darjušą ir Kšyštofą Lavrinovičius padėjęs treniruoti Gintaras Dumbliauskas.

Pastarasis neslėpė vartojęs alkoholį, atgailavo ir tikino per savo daugiau nei 20 metų darbo stažą Alytuje neturėjęs panašių incidentų.

G. Dumbliauskas teisinosi į treniruotę atvykęs po svainio laidotuvių.

„Buvau išgėręs, be abejo, dėl to gailiuosi – tokia nesąmonė įvyko. Ką dabar padarysi, šaukštai po pietų“, – graužėsi treneris.

Į Alytaus sporto ir rekreacijos centro administraciją kreipėsi jo auklėtinių tėvai, sužinoję apie trenerio būklę pratybų metu.

Krepšinis.lt žiniomis, į krepšinio salę atėję centro vadovai liepė G. Dumbliauskui pūsti į alkotesterį – prietaiso rodmenys privertė žagtelėti. Treneris „įpūtė“ net keturias promiles. Sunkiu girtumu laipsniu laikoma, kuomet alkoholio koncentracija kraujyje viršija 2,5 promilės.

Nors G. Dumbliauskas suabejojo, ar alkotesterio rodmenys teisingi, bet prisipažino buvęs neblaivus. Remiantis jo pasiaiškinimu, treneriui skirtas papeikimas. Klius ir per kišenę: iš trijų auklėtinių grupių G. Dumbliauskui palikta tik viena, atitinkamai sumažės ir jo atlyginimas. Jaunieji krepšininkai perkelti į kitų Alytaus sporto ir rekreacijos centro trenerių grupes.

Pasak centro direktoriaus, griežčiausios bausmės – atleidimo iš darbo – nuspręsta neskirti atsižvelgus į trenerio patirtį bei kompetenciją.

„Visi nusipelno antros galimybės. Tuo labiau, kad treneris – tikrai kompetentingas, užauginęs gerų krepšininkų. Tikimės, kad jis padarė išvadas ir toliau atsakingai atliks savo pareigas. Pedagogas – tai ne fabriko darbuotojas, jis dirba su augančiais vaikais, todėl turi rodyti pavyzdį“, – sakė T. Stupuris.

Alytaus krepšinio atžalynas ne kartą yra spindėjęs Moksleivių krepšinio lygoje (MKL). Šiuo metu geriausiai sekasi 18-mečių komandai, pirmaujančiai A divizione. Lietuvos jaunimo rinktinės aukštaūgio Granto Vasiliausko vedama ekipa praėjusiame sezone tapo šalies čempione, o jos treneris Sigitas Krukis buvo pripažintas geriausiu lygos treneriu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)