„Nuotraukose išraiškingai atsispindi istorija. Dabar net šiek tiek gaila, kad nuotraukų neturiu tiek jau ir daug, ypač iš ankstesnės karjeros, iš vaikystės. Stengiuosi atsiimti ir dabar daug fotografuojuosi“, – juokėsi DELFI kalbintas M. Kuzminskas.

Nuotraukose, kuriomis M. Kuzminskas parodos metu pasakojo savo istoriją, užfiksuoti įvairūs periodai.

„Yra nuo penkerių metų, nuo šeimų turnyrų ir akimirkų iš Šarūno Marčiulionio mokyklos. Gaila, kad nespėjau surinkti tiek, kiek norėjau, nes galima rinkti ir rinkti“, – pasakojo Mindaugas, pristatydamas 14 nuotraukų rinkinį.

Išgirdęs klausimą, ar pats anksčiau ar dabar renka ir iškarpas iš laikraščių ar žurnalų apie save, M. Kuzminskas šyptelėjo.

„Tėtis šiuo klausimu yra labai kruopštus. Ir nors tuo metu atrodo, kam jų reikia, po kelerių metų pasidaro labai įdomu, – pasakojo Mindaugas. – Toks gyvenimas, kad vieną dieną tave kalbina, fotografuoja, o po mėnesio tu gali būti niekam nebeįdomus“.

Savo karjeros nuotraukų parodą M. Kuzminskas pristatė JAV nepriklausomybės dienos minėjimo metu. Tarp kelių šimtų pakiliai nusiteikusių žmonių su žiniasklaida bendravęs krepšininkas neslėpė – amerikiečių aktyvumas švenčiant šią šventę užkrečia.

„Amerikiečiai visas šventes mėgsta pabrėžti, tačiau ypatingai – valstybines. Tai labai gražu, nes juk kai kurios šventės yra labiau skirtos vartojimui ar panašiai, tačiau valstybinės su tuo nesusijusios, todėl labai gražu, kad tai taip gražiai paminima. Tokios šventės kiekvienam žmogui išvysto didesnį patriotiškumo jausmą“, – įspūdžiais iš JAV dalijosi krepšininkas.

Pasidomėjus, ar toks pavyzdys įkvėpė jį labiau švęsti ir Lietuvos valstybines šventes, jis patikino, kad ir be amerikiečių pavyzdžio šias šventes minėdavo ir mini.

„Kad ir kur gyvenčiau žaisdamas, čia bus mano namai. Tas šventes visada paminiu, o dabar, kai turiu galimybę, stengiuosi tai skiepyti ir jaunimui“, – kalbėjo M. Kuzminskas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)