Kokia ateitis laukia liepą apribotu laisvuoju agentu tapsiančio 25-erių D. Motiejūno, kol kas nėra aišku. Nors naujasis Hjustono „Rockets“ treneris Mike'as D'Antoni pirmosios spaudos konferencijos metu ir užsiminė apie norą, kad D-Mo ateinantį sezoną jo treniruojamoje komandoje sužaistų geriausią sezoną, panašu, kad lietuvis nėra prioritetinis žaidėjas „raketų“ strategui.

Apie D. Motiejūną, kaip ateities perspektyvą, jis prašneko tik tuomet, kai išvardijo visą gretą kitų toli gražu ne pagrindinius vaidmenis „Rockets“ ekipoje šį sezoną atlikusių žaidėjų.

NBA analitikai jau ne kartą minėjo, kad vasarą D. Motiejūnas greičiausiai išsiskirs su „Rockets“. Lietuvis buvo įvardijamas kaip puikus grobis priekinės linijos žaidėjų ieškančiai Los Andželo „Lakers“ ekipai.

Visgi NBA gyvenimą sekantis tinklaraštininkas Matthew Hallettas pateikė dar vieną, įdomiai skambančią perspektyvą. Anot jo, D. Motiejūnas būtų puikus pirkinys „Raptors“ komandai, kuriai taip pat žūt būt reikia įsigyti sunkiojo krašto puolėjo poziciją.

„Didžiausia „Raptors“ bėda atkrintamosiose varžybose buvo sunkiojo krašto puolėjo vaidmuo. Komandos starto penketo žaidėjai – J. Valančiūnas, DeMarre Carrollas, DeMaras DeRozanas ir Kyle‘as Lowry, netgi JV pakeitęs Bismackas Biyombo yra puikūs, elitiniai žaidėjai, tačiau Luisas Scola jau yra toli gražu ne tos pačios kategorijos krepšininkas“, – pažymi HoopsHabit.com tinklaraštininkas.

Anot jo, D. Motiejūnas galėtų tapti puikia pamaina karjeros saulėlydį išgyvenančiam 36-erių argentiniečiui.

„Lyginant su praėjusiu sezonu L. Scola prarado labai daug. Tai ypač atsiskleidė atkrintamosiose varžybose, kur argentinietis žaidė tik 11-oje iš 20 rungtynių ir vos dviejose iš jų sugebėjo pasiekti 7 pelnytų taškų ribą. To tikrai nepakanka komandai, kuri pasiekia konferencijos finalą. L. Scola – jau 36-eri. Jis per savo karjerą NBA sužaidė 707 rungtynes, tačiau tai jau nebėra pasiteisinimas“, – konstatuoja M. Hallettas.

Pasak jo, „Raptors“ vadovų akys turėtų pradėti krypti į D. Motiejūną, kuris, nepaisant nesėkmingo sezono, NBA arenose dar gali atskleisti savo tikrąjį veidą.

„Lyginant su 2014-2015 m. sezonu, kuomet D. Motiejūnas rinko po 12 taškų, atkovojo po 5,9 kamuolio ir krepšį atakavo 50 proc. taiklumu, pastarąjį sezoną jo rodikliai ženkliai krito (6,2 taško ir 2,9 atk. kam. per rungtynes), tačiau tam yra logiškas paaiškinimas. Koją kišo trauma, ilga reabilitacija ir iš viso per sezoną lietuvis sužaidė vos 37 rungtynes“, – pažymi M. Hallettas.

„Patirties D. Motiejūnas turi pakankamai, ir jeigu sveikata leistų, o „Raptors“ treneris neribotų lietuvio žaidimo laiko, jis galėtų tapti puikiu pagalbininku D. DeRozanui ir K. Lowry. Ypač – įtemptose rungtynėse. Kaip matėme, Rytų konferencijos finale L. Scola kažko panašaus padaryti jau neįstengė, todėl pamaina turi būti ieškoma neišvengiamai“, – pažymi tinklaraštininkas.

Visgi, kaip ir dauguma NBA ekspertų, M. Hallettas nepamiršta nepavykusių „Rockets“ ir Detroito „Pistons“ mainų. „D. Motiejūno trauma sukėlė nemažą chaosą. Ir nors vėliau, grįžęs į Hjustoną jis žaidė, šios situacijos NBA klubai tikrai nepraleis pro akis“, – pažymi jis.

Kaip kitas galimybes stiprintis „Raptors“ M. Halletas siūlo San Antonijaus „Spurs“ veteraną Davidą Westą, Šarlotės „Hornets“ puolėją, Finikso „Suns“ aukštaūgį Joną Leuerį ir Dalaso „Mavericks“ ekipoje šį sezoną rungtyniavusį Davidą Lee.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)