„Žaidimo kokybė netenkino, tačiau tokiu pasirengimo metu kitaip ir negali būti, – sakė G. Petrauskas. – Leidome pailsėti krepšininkams, kurie žaidė Eurolygos jaunimo turnyre. Pamatėme, ką reikia tobulinti. Tai diena iš dienos tai darysime”.

Rungtynes Druskininkuose aktyviau pradėjo Kauno studentai. Vienu metu jie pirmavo 10 taškų. Tačiau įvairius derinius bandę Lietuvos U17 rinktinės nariai pavijo varžovus ir paskutinį ketvirtį laimėjo net 14:2.

Rezultatyviausiai Lietuvos rinktinėje rungtyniavo Julius Daugėla, pelnęs 21 tašką. Po 13 taškų prie pergalės prisidėjo Lukas Kišūnas ir Marius Valinskas.

Rinktinės pasirengimas prasidėjo Klaipėdoje, kurioje septyniolikmečiai stovyklavo iki gegužės 21 d. Vėliau G. Petrausko globotiniai persikėlė į Druskininkus. Po to stovyklos vyks Kaune ir Vilniuje, iš kurio išvyks į pasaulio čempionatą Saragosoje (Ispanija).

Pasirengimo metu numatytos septynerios kontrolinės rungtynės, šešerios jų – Lietuvoje. Tarp varžovų bus ir kelios komandos, kurios rungtyniaus pasaulio jaunių krepšinio čempionate.

Teisę žaisti pasaulio čempionate lietuviai iškovojo pernai, kai Europos šešiolikmečių pirmenybėse iškovojo sidabrą. Dauguma tos rinktinės žaidėjų yra įtraukti į septyniolikmečių komandos kandidatų sąrašą.

„Kandidatų turime daug. Tie, kas pernai iškovojo sidabrą, taip pat negali būti ramūs dėl vietos rinktinėje. Žiūrėsime, kurie žaidėjai kiek patobulėjo, kaip atrodo”, – sakė G. Petrauskas.

Kovas Saragosoje lietuviai pradės B grupėje su Argentinos, Malio ir Ispanijos rinktinėmis.