R.Šiškauskas buvo rezultatyviausias ir naudingiausias savo komandoje. Jis pelnė 20 taškų (dvitaškiai 4/4, tritaškiai 0/5, baudos 12/17), atkovojo 4 ir perėmė 2 kamuolius, atliko 5 rezultatyvius perdavimus, 2 kartus prasižengė ir išprovokavo net 11 pražangų. "Šiška" pravardžiuojamas mūsiškis nei karto nesuklydo ir pelnė 20 naudingumo balų. R.Javtokas nežaidė.

Dimitrios Diamantidis buvo pripažintas naudingiausiu finalo ketverto žaidėju.

Rungtynių pabaigoje taikliai nuo baudų metimo linijos atakavę Graikijos klubo krepšininkai pirmąkart nuo 2002 metų triumfavo Eurolygos finale.

Rungtynės prasidėjo apylygiai, tačiau taiklių "Panathinaikos" ekipos tolimų metimų dėka šeimininkams pavyko atitrūkti 16:8. Vis dėlto Rusijos krepšininkai susikaupė ir likusią kėlinuko dalį laimėjo 9:2 bei sušvelnino atsilikimą iki minimumo (17:18).

Persverti rezultato savo naudai CSKA ekipai nepavyko, tačiau žaidimas išsilygino, o septintą tašką pelnęs Theodoros Papaloukas ir vėl sumažino atsilikimą iki minimumo (27:28). Tuomet 5 taškus iš eilės pelnė Nikos Chatzivrettas. Puikiai į žaidimą įsiliejo nuo atsarginių žaidėjų suolelio pakilęs Milošas Vujaničius, taip pat pelnęs 5 taškus.

Pirmą sykį "Panathinaikos" pranašumas išaugo iki dviženklio (42:32).

Per likusį kėlinuko laiką CSKA komandai nepavyko sumažinti atsilikimo, o ilsėtis ekipos išėjo šeimininkams pirmaujant 46:36.

Trečiąjį kėlinuką CSKA krepšininkai pradėjo spurtu 8:1 ir sumažinę atsilikimą iki 2 taškų (45:47), privertė penkis kartus iki tol tituluotą "Panathinaikos" vyriausiąjį trenerį Željko Obradovičių prašyti minutės pertraukėlės. Tačiau tai Maskvos ekipos nesustabdė. Eilinis T.Papalouko dvitaškis išlygino rezultatą - 47:47.

Netrukus Sani Bečirovičiaus metimą blokavo Tomasas Van Den Spiegelis, tačiau nepatenkintas aukštaūgis stūmtelėjo S.Bečirovičių, o prie jo priėjęs T.Papaloukas staiga krito ant žemės. Teisėjų verdiktas - nesportinė pražanga S.Bečirovičiui. Tuo pasinaudoję CSKA krepšininkai susigrąžino pranašumą - 51:50.

Vis dėlto išlaikyti žaidimo tempą Maskvos komandai nepavyko. "Panathinaikos" išlygino rezultatą (52:52), o vėliau laimjo atkarpą 11:1 ir susigrąžino dviženklį pranašumą - 65:55. Prieš lemiamą kėlinuką Atėnų ekipa buvo priekyje 65:57.

Lemiamą kėlinuką CSKA krepšininkai pradėjo T.Van den Spiegelio dvitaškiu su pražanga (60:65), tačiau netrukus Matjažas Smodišas buvo nubaustas nesportine pražanga, o "Panathinaikos" padidino pranašumą iki 9 taškų (69:60). Iniciatyvos ėmėsi T.Papaloukas, kelis sykius prasiveržęs, o po po dvitaškio su pražanga sumažinęs atsilikimą iki 4 taškų (69:73). Tačiau R.Šiškausko vedama "Panathinaikos" ekipa atsitiesė, o po D.Tomaševičiaus dvitaškio su pražanga susigrąžino dviženklį pranašumą (83:73).

Dar sykį intriga padidėjo po Trajano Langdono dvitaškio ir M.Smodišo tritaškio, kai skirtumas tarp komandų sumažėjo iki 5 taškų (83:78). Likus žaisti pusantros minutės R.Šiškauskas prasiveržęs įmetė su pražanga, tačiau T.Langdonas atsakė dviem tritaškiais iš eilės ir likus žaisti 50 sekundžių sumažino atsilikimą iki 2 taškų (85:87). Užtikrintai dvikovos pabaigą sužaidę "Panathinaikos" šventė pergalę ir tapo naujais Eurolygos čempionais.

"Panathinaikos": R.Šiškauskas 20 taškų (11 išpr. praž.), D.Tomaševičius 16, D.Diamantidis 15, M.Vujaničius ir M.Batiste po 12, N.Chatzivrettas 10, S.Bečirovičius 6. R.Javtokas nežaidė.

CSKA: T.Papaloukas 23 (8 rez.perd.), M.Smodišas 18 (8 išpr.praž.), T.Langdonas 16, J.R.Holdenas 11, O.Torresas 9.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją