Vilniuje, „Piano Man Outside“ lauko bare vykusioje diskusijoje A. Guoga dalyvavo su kitu „Lietuvos ryto“ dalininku, Vilniaus miesto meru Remigijumi Šimašiumi. Andriaus Tapino vestame pokalbyje A. Guoga dar kartą pakartojo, kad jam laiku neįsikišus, „Lietuvos rytą“ šią savaitę būtų ištikusios labai rimtos problemos.

„Jeigu nebūtų kažkas pakeitęs Gedvydo Vainausko, šią savaitę būtume turėję labai rimtų problemų dėl skolų. Reikia gerbti Gedvydą, nes jis paleido asmenines ambicijas ir sutiko, kad aš perimčiau valdymą. Pažadu, kad su finansais tvarkysimės gerai – jau aplankiau tuos žmones, kuriems klubas skolingas. Su visais mes išsiaiškinsime ir skolas grąžinsime. Turėtume skelbti biudžetą, planus, čia turi būti vilniečių klubas ir visi turi viską žinoti“, – aiškino A. Guoga.

„Liko dar išsrėbti šiek tiek košės, dar gauname laiškų ir dėl skolų, ir dėl vadinamojo G. Vainausko prisišnekėjimo apie juodaodžius – jie toli gražu nėra džiuginantys. Tačiau situacija sprendžiama ir kontroliuojama. Tačiau noriu pažymėti, kad tas Gedvydo pašnekėjimas buvo didžiausia, bet ne vienintelė problema“, – pridūrė R. Šimašius.

Anot A. Guogos, iki liepos 1 d. visuomenė sužinos, kokia yra dabartinė klubo finansinė situacija – šiuo metu neoficialiai kalbama, kad skolos gali siekti net 4 mln. eurų.

„Įpareigojame tai padaryti naująjį klubo direktorių Darių Gudelį – visą informaciją, kiek mes galime atskleisti, jis turės pateikti visuomenei ir visi žinos, kam klubas skolingas“, – pareiškė A. Guoga.

Anot naujojo klubo savininko, jo ilgalaikis tikslas – su Vilniaus klubu sugrąžinti šlovę sostinės krepšiniui. Ir visų pirma tai bus pradėta nuo vidinės klubo struktūros, darbuotojų komandos performavimo.

„Visų pirma, reikia galvoti apie klubo struktūrą ir žmones, kurie ten dirba. Mes galime mesti į balą 20 mln. eurų ir nepasiekti jokių rezultatatų. Mes turime jaunimo komandą, turime „Lietuvos rytą“. Reikia sukurti tvarią sistemą ir investuoti pinigus į vilniečius.

Yra pavyzdžių užsienyje, iš kurių galime mokytis – pats lankausi pas Davidą Blattą, kai jis dirbo Tel Avivo „Maccabi“. Pusė biudžeto gali įeiti į visą personalą. O tas biudžetas, kad mes konkuruotume su „Žalgiriu“ – jis turi siekti 10 mln. eurų. O dabar šis biudžetas – jis tėra 2 mln. eurų. Aš manau, kad mes pritrauksime daug rėmėjų. Turime bendrą tikslą nugalėti Kauną ir visi vilniečiai kartu turime to siekti“, – susirinkusius bandė įtikinti A. Guoga.

A. Tapinui užsiminus, kad panašiais lozungais maždaug prieš penketą metų švaistėsi laikinu Kauno „Žalgirio“ gelbėtoju tapęs, tačiau vėliau į dar didesnes skolas nuvaręs Vladimiras Romanovas, A. Guoga ėmė purtyti galvą.

„Aišku, palyginimų gali būti visokių, tačiau šis nėra tinkamas. V. Romanovas strategavo, kaip žaidėjams reikia žaisti ir lygino viską su futbolu. Aš nesikišiu į tai – tai yra darbas treneriams ir specialistams. Jokių norų kištis į trenerių darbą nėra. Aš užtikrinsiu absoliutų skaidrumą ir galimybes visiems, kas nori dirbti krepšinio srityje Vilniaus apskrityje, – tikino klubo savininku tapęs europarlamentaras, – Treneris Rimas Kurtinaitis turi sutartį vieniems metams. Jam duodame maksimalią laisvę formuoti komandą. Pamatysime, kaip jam seksis dirbti ir jeigu jis norės likti čia ilgiau, tai yra realu.“

Anot A. Guogos, „Lietuvos rytas“ apskritai iš skolų turėtų išsikapstyti kur kas greičiau, nei prieš keletą metų su tokia problema susidūręs „Žalgiris“.

„Žalgirio“ situacija dėl skolų buvo daug sunkesnė. Mes jau pradėjome derybas su žmonėmis, kuriems esame skolingi. Reikia nedaryti kažkokių žingsnių, kurie sugriautų mūsų sistemą. Jeigu mes su visais partneriais susitarsime, kaip geromis sąlygomis išmokėsime skolas, problemų nebus“, – tikino jis.

Savininko teigimu, bent jau šią vasarą komandos pavadinimas nesikeis, o ateityje „Lietuvos rytas“ tikrai nebus pervadintas „Statyba“.

„Galiu pažadėti, kad komandos pavadinimas tikrai nebus „Statyba“. Manau, kad labai natūralu turėti vienų metų pereinamąjį laikotarpį, kol mes priimsime sprendimą. Šiemet turbūt liks buvęs pavadinimas – reikia pagerbti G. Vainauską už jo įdirbį, bet 100 proc. keisime pavadinimą po metų. Dabar pirmoje vietoje yra „Rytas“, kitas variantas „Vilkas“ arba „Vilkai“. Bet pasiūlymų gali būti ir daugiau. Jeigu kokia įmonė norės investuoti į pavadinimą, taip pat kalbėsime. Bet aš manau, kad pavadinimas bus „Rytas“, – aiškino jis.

Tokiam A. Guogos teiginiui pritarė ir R. Šimašius.

„Labiausiai linkstame prie pavadinimo „Rytas“, – pridūrė meras, o jo teiginį į diskusiją susirinkę klubo fanai palydėjo skanduote.

Pasak A. Guogos ir R. Šimašiaus, nauja klubo valdyba bus suburta liepos viduryje – tuo pasirūpinti įpareigotas D. Gudelis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (180)