Jau anksčiau kelialapius į šį etapą buvo užsitikrinę daugkartiniai LSKL čempionai Vytauto Didžiojo universiteto (VDU, 15 pergalių, 3 pralaimėjimai), Šiaulių universiteto (ŠU, 13/5) ir Mykolo Romerio universiteto (MRU, 13/5) krepšininkai.

Taigi pirmajame pusfinalyje susitiks jau anksčiau LSKL reguliaraus čempionato pirmąją vietą užsitikrinę VDU atstovai ir ketvirtoje pozicijoje likę KU studentai.

Kita pusfinalio pora - ŠU (antra turnyro lentelės vieta) ir MRU (trečia vieta).

Dėl įtempto LKL varžybų tvarkaraščio, kol kas nėra galutinai aišku, kuriomis dienomis vyks finalinio ketverto varžybos. Apie tai pranešime artimiausiu metu.

Klaipėdiečiams - palankus rezultatas

Klaipėdiečiams kelialapį į finalinio ketverto varžybų etapą garantavo tai, kad paskutinėse rungtynėse jie išplėšė pergalę prieš absoliučius lygos autsaiderius Aleksandro Stulginskio universiteto (ASU) atstovus, o artimiausi pajūrio krepšininkų varžovai - Lietuvos Kūno kultūros akademijos (LKKA) studentai suklupo namuose prieš Mykolo Romerio universiteto (MRU) komandą.

KU krepšininkai išvykoje su ASU ekipa vargo iki pat rungtynių pabaigos, o pergalę iškovojo vos trijų taškų skirtumu - 83:80 (22:26, 24:15, 24:21, 13:18).

Jei ASU būtų pateikusi sensaciją ir iškovojusi pirmąją šio sezono pergalę, tuomet į finalinį ketvertą būtų patekusi LKKA ekipa.

Tiesa, KU komanda grūmėsi šiek tiek taupydama jėgas, kadangi antradienį daugumos šios komandos žaidėjų (KU pagrindą sudaro "Naftos-Uni-Laivitės" krepšininkai) laukia NKL lemiamos ketvirtfinalio rungtynės su Joniškio "Delikateso" krepšininkais.

Šįkart KU komandai 24 taškus pelnė Evaldas Lengvinas, 19 - Dainius Žvinklys, 10 - Deividas Anužis.

ASU gretose išsiskyrė net 41 tašką pelnęs (16/26 dvit., 1/4 trit., 6/10 baudų metimai), 24 kamuolius atkovojęs ir 46 naudingumo balus surinkęs Paulius Vaitiekūnas, 14 taškų pridėjo Evaldas Kulboka, 10 - Tomas Petrauskas.

ASU laimėjo kovą dėl atšokusių kamuolių - 48:39.

"Norėjome trinktelėti durimis, tačiau nepavyko. Pritrūko labai nedaug. Visomis jėgomis stengėmės klaipėdiečiams atsirevanšuoti už itin nemalonų pralaimėjimą 65 taškų skirtumu - 113:51 - pirmame rate, taip pat labai norėjome padėti LKKA komandai patekti į finalinį ketvertą, tačiau vien pastangų neužteko. Reikėjo šiek tiek ir sėkmės, kadangi komandai padėti galėjo ne visi žaidėjai, žaidėme tik šešiese", - teigė ASU treneris Robertas Ragauskas.

Nors KU komanda ir pateko į finalinį ketvertą, tačiau šios ekipos treneris Dainius Miliūnas netryško džiaugsmu.

"Iš pernelyg didelio atsipalaidavimo, vos mūsų nenubaudė. Būtume itin skaudžiai nusvilę ir nuskambėję, kaip pirmieji pralaimėję ASU komandai. Laimei, to neįvyko. Noriu pagirti ASU komandą už kovingumą. Jie tikrai labai stengėsi", - pabrėžė D. Miliūnas.

LKKA - už atkrintamųjų borto

Tuo tarpu Lietuvos Kūno kultūros akademijos (LKKA) ekipa namuose dėl patekimo į finalinį ketvertą su Mykolo Romerio universiteto (MRU) komanda kovėsi iš paskutiniųjų - intriguojančios ir permainingos rungtynės baigėsi 7 taškų - 95:88 (24:19, 25:24, 25:16, 21:29) MRU komandos pergale.

LKKA iki didžiosios pertraukos MRU komandai priešinosi itin atkakliai, tačiau antroje rungtynių pusėje vienu metu varžovus paleido į priekį dviženkle taškų persvara - 78:62.

Tiesa, iki rungtynių pabaigos likus 1 min. 10 sek. LKKA dar buvo priartėję iki 2 taškų - 88:90, tačiau netrukus vienas iš MRU ekipos lyderių Laurynas Samėnas rezultatyviomis atakomis palaidojo LKKA ekipos viltis.

MRU komandą į pergalę vedė Arvydas Gydra, pelnęs 28 taškus ir atkovojęs 10 kamuolių, 23 taškus pridėjo ir taip pat 10 kamuolių atkovojo Augustas Pečiukevičius, 16 taškų surinko Laurynas Samėnas, 13 - Gediminas Žylė.

LKKA ekipai 27 taškus pelnė Tomas Černeckis, 24 (9 rez. perd.) - Paulius Kleiza, 16 - Evaldas Tviraga, 9 - Šarūnas Vingelis.

"Laikėmės savo plano - buvome itin kovingai nusiteikė ir siekėme tik pergalės, nors šios rungtynės mums nieko ir nelėmė. Džiaugiuosi vyrų kovingumu. LKKA ekipa mus apšaudė tritaškiais - iš 31 metimo pataikė net 16, tačiau mums pergalė lėmė tai, kad geriau kovojome dėl kamuolių. Mes po krepšiais kamuolį sugriebėme 50, o varžovai - 34 kartus", - džiaugėsi MRU strategas Vytas Poteliūnas.

Pasak LKKA trenerio Edo Nickaus, patekti į geriausių LSKL ekipų ketveriukę pritrūko šiek tiek jėgų ir sėkmės.

"Atsiliepė žaidėjų nuovargis po savaitgalio NKL varžybų. Be to, du mūsų žaidėjai Paulius Beliavičius ir Taurantas Tamošiūnas negalėjo padėti komandai. Priešinomės, tačiau iki pergalės šiek tiek pritrūko. Galiu pagirti vaikinus už kovingumą. MRU - stipri komanda, šiandien žaidė pajėgiausios sudėties. Turbūt buvo pilni ambicijų atsirevanšuoti už pirmame rate patirtą nesėkmę", - svarstė E. Nickus.

Jis labai nesikrimto, kad jo komanda nepateko į LSKL finalinį ketvertą.
"Taip jau susiklostė. Šiai dienai klaipėdiečiams labiau pasisekė, kurie paskutines rungtynes žaidė su silpnesne komanda. Galėjome pakovoti dėl medalių, tačiau LSKL aiškūs lyderiai - VDU krepšininkai. Manau, kad ir šiemet jie taps čempionais", - pabrėžė LKKA strategas.

VDU vargo su KTU

Jau anksčiau LSKL reguliaraus čempionato nugalėtojų vardą užsitikrinę Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) krepšininkai nieko nelemiančiose rungtynėse išvykoje rezultatu 87:75 (18:22, 18:16, 28:18, 23:19) nugalėjo Kauno technologijos universiteto (KTU) studentus.

KTU daugiau nei du kėlinius prieš Europos studentų čempionus 4-8 taškais pirmavo, tačiau antroje rungtynių pusėje VDU įjungė aukštesnę pavarą ir persvėrė rezultatą savo naudai bei išplėšė pergalę.

VDU komandai Edgaras Ulanovas pelnė 20 taškų (8 atk. kam.), 19 pridėjo Mindaugas Kupšas, 15 - Ernestas Ežerskis, 11 - Adomas Drungilas.

KTU gretose nesulaikomas buvo Edgaras Stanionis, pelnęs 28 taškus, 14 pridėjo Gediminas Ratkevičius (11 atk. kam.), 11 - Gytis Venclovas, 10 - Mindaugas Jakštas.

"Varžybos nekėlė įtampos, kadangi nei mums, nei VGTU komandai jos nieko nelėmė. Mes varžovus pranokome meistriškumu", - sakė VDU treneris Arūnas Juknevičius.

Anot jo, būsimasis pusfinalio varžovas - KU - jiems nėra parankus.

"Klaipėdiečiai pasižymi savo snaiperiais. Pirmame rate Klaipėdoje šiai komandai nusileidome 72:87, o antrame rate namuose tik per vargus išplėšėme pergalę - 89:83. Tai daug ką pasako. Viskas priklausys, kurie žaidėjai tuo metu galės padėti mums ir KU komandai. Kol kas prognozuoti rezultato nesiryžčiau. KU komanda mums nėra paranki", - pridūrė krepšinio specialistas.

ŠU palaužė VGTU

Šiaulių universiteto (ŠU) krepšininkai išvykos rungtynėse 90:74 (34:17, 19:20, 19:23, 18:14) nugalėjo Vilniaus Gedimino technikos (VGTU) studentus.

ŠU nuo pat dvikovos pradžios ėmėsi iniciatyvos, pirmąją dešimties minučių atkarpą sužaidė 34:17 ir iki pat rungtynių pabaigos kontroliavo žaidimo eigą.

VGTU ekipai 22 taškus pelnė Alfredas Lukaševičius, 14 - Evaldas Rastenis, 11 - Saulius Žurauskis, 10 - Karolis Alekna.

ŠU komandai prie pergalės daugiausiai prisidėjo Darius Gvezdauskas, pelnęs 33 taškus, po 17 surinko Klym Artamonov (10 atk. kam.) ir Agnius Gurklys, 16 - Rokas Giedraitis.

ŠU laimėjo kovą dėl atšokusių kamuolių - 44:35.

"Į Vilnių vykome tik vienu tikslu - parsivežti pergalės ir užsitikrinti antrąją vietą. Nelaukėme iš kitų komandų malonės, o stengėmės savo rankomis viską pasiekti", - situaciją komentavo ŠU treneris Rolandas Vaičiūnas.

Anot jo, pusfinalio dvikova su MRU komanda bus įtempta, tačiau pagrindinis jų tikslas - įrodyti, kad žaidžia ne pavardės, o komanda.

"Peržvelgus MRU pavardes - tai itin galinga komanda. Sezono metu du kartus įrodėme, kad mes stipresni (Vilniuje - 87:78 ir Šiauliuose - 100:96, - Aut. past.). Nekelsime baltos vėliavos ir šį kartą. Bandysime savo pranašumą įrodyti dar kartą", - ryžtingai kalbėjo ŠU strategas.

LEU suklupo septintą kartą paeiliui

Per plauką nuo finalinio ketverto - penktoje LSKL turnyrinės lentelės vietoje - liko pirmenybių debiutantai Vilniaus universiteto krepšininkai. Paskutinėse reguliaraus čempionato rungtynėse namuose jie 15 taškų skirtumu - 105:90 (25:22, 23:28, 29:13, 28:27) palaužė ilgą laiką pirmenybėse lyderiavusią, tačiau pastaruoju metu net septynias paeiliui nesėkmes patyrusią Lietuvos edukologijos universiteto (LEU) ekipą.

VU komandoje išsiskyrė Domantas Pipiras, pelnęs 26 taškus ir atkovojęs 11 kamuolių, 17 taškų pridėjo Laurynas Jacevičius, 15 - Andrejus Gorskovas, 11 - Paulius Macijauskas.

LEU ekipai Egidijus Mockevičius surinko 23 taškus (11 atk. kam.), Tadas Rimkūnas (9 rez. perd.) ir Remigijus Sugintas - po 18, Lukas Kazlauskas - 16 tšk.

LEU komanda po pirmojo LSKL varžybų rato buvo pirmoje pozicijoje, tačiau komandą palikus ilgamečiui treneriui Algimantui Šatui ir prie jos vairo stojus Rūteniui Paulauskui, LEU komanda nusmuko net iki septintosios turnyrinės lentelės vietos.

Vargu, ar kas po pirmojo rato kovų, kuomet LEU skynė užtikrintas pergalės, būtų prognozavęs, kad ši komanda nepateks į finalinio ketverto varžybas.

"Šiandien į kovą kilome maksimaliai susikaupę. Tikėjome, kad LKKA ir KU ekipos gali pralaimėti ir mums tai būtų atvėrę kelią į finalinį ketvertą. Deja, tai neįvyko. Apžvelgus visą sezoną, turėjome galimybių būti ketveriukėje. Juk kelias rungtynes pralaimėjome paskutinėmis sekundėmis. Viskas buvo mūsų pačių rankose, tačiau pritrūko šiek tiek sėkmės. Nepaisant visko, penkta vieta - geras rezultatas, ypač debiutantams, į pirmąją LSKKL vaikinų grupę grįžusiems po ilgos pertraukos", - teigė VU ekipos treneris Rimantas Kaminskas.

LSKL turnyro lentelė:

1.VDU1815333
2.ŠU1813531
3.MRU1813531
4.KU1810828
5.VU189927
6.LKKA189927
7.LEU189926
8.KTU1871125
9.VGTU1851323
10.ASU1801818