Prieš laukiančią akistatą su panevėžiečiais apie varžovų žaidimą kalbėjo „Žalgirio“ kapitonas Paulius Jankūnas ir treneris-skautas Evaldas Beržininkaitis.

„Lietkabelio“ komanda išsiskiria patirtimi, daugelis panevėžiečių žaidėjų yra matę aukščiausio lygio kovų. Atkrintamosios varžybos jiems nėra naujiena, – apie panevėžiečių žaidimą kalbėjo E. Beržininkaitis. – Nuo pat sezono pradžios nuostabą kėlė „Lietkabelio“ komandos komplektacijos darbai. Visiems klausimų kėlė, kiek tokia sudėtis atlaikys. Kaip bebūtų, matome, jog sezono pabaigoje tai pakankamai šviežia komanda.“

Treneriui skautui antrino ir žalgiriečių kapitonas P. Jankūnas, išskyręs „Lietkabelio“ komandos sudėties ir trenerių štabo ypatybes.

„Tai agresyvi komanda, žaidžianti kontaktinį krepšinį, turi ir jaunų žaidėjų, kurie įneša savo energiją, emocijas. Turi ir patyrusių žaidėjų, kurie įneša ramumą, pasitikėjimą, užtikrintumą. Turi ir gerą trenerių štabą. Komanda visą sezoną demonstruoja gerą žaidimą“, – teigė kaunietis.

Nemažai veteranų turintys „Lietkabelio“ krepšininkai nemaloniai nustebino ne vieną šio sezono LKL ekipą. Ieškant raktų į pergalę prieš šią komandą, ne vienas krepšinio ekspertas yra išskyręs būtinybę aukštą žaidimo tempą, bandant nuvarginti vyresnio amžiaus varžovų klubą.

„Reikia demonstruoti aukštą žaidimo tempą. Mažiausiai keturios finalo rungtynės nėra mažai, tad reikės laikyti tempą, stengiantis nuvarginti varžovus. Tiesa, tuo dar viskas nepasibaigia. Daugelyje situacijų reiks rodyti savo pranašumą. Turėsime sustabdyti jų metikus, visų pirma, Beną Madgeną. Turėsime susikurti progas bėgti į greitą puolimą, išnaudoti visas situacijas“, – aiškino E. Beržininkaitis.

Ne vienerius metus Lietuvos vyrų krepšinio rinktinėje su Panevėžyje žaidžiančiais broliais Lavrinovičiais petys į petį kovojęs P. Jankūnas nesistebi geru brolių dvynių žaidimu. Kšištofas Lavrinovičius – rezultatyviausias „Lietkabelio“ žaidėjas (13,2 tšk.) ir atkovojantis daugiausiai kamuolių ekipoje (4,2). Darjušo Lavrinovičiaus žaidimo kreivė atkrintamųjų varžybų metu ne sykį buvo šovusi į viršų.

„Brolių žaidimas nenustebino. Žinau, kokie geri yra broliai, o jei dar gerai jaučiasi, gali atsiskleisti visu gražumu. Kšištofas, kiek teko bendrauti, tikrai gerai jaučiasi, neturi jokių bėdų. Tą rodo ir jo žaidimo rezultatai, asmeninė statistika. Tai rodo šio žaidėjo lygį. Darjušas turėjo sveikatos problemų, matyt, jas apsigydė ir yra pasiruošęs lemiamoms kovoms“, – apie brolių žaidimą atsiliepė P. Jankūnas.

Prieš sekmadienį prasidėsiančią LKL finalo seriją, P. Jankūno teigimu, ne vienam iš žaliai baltų papildomai nusiteikinėti ir aiškinti apie motyvaciją nereikia – komanda tiesiog nori laimėti.

„Finale nesvarbu prieš ką kovoji, motyvacijos niekada netrūks. Liko paskutinis sezono akordas ir visi nori laimėti“, – interviu užbaigė žalgirietis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)