Už tai, kad sensacija neįvyko, Tomas Pačėsas turėtų būti dėkingiausias Adui Juškevičiui. „Lietuvos ryto“ gynėjas sužaidė geriausias sezono rungtynes – pelnė 23 taškus ir surinko 30 naudingumo balų. Krepšininkas pataikė 5 tritaškius iš 7, o vienas jų likus žaisti kiek daugiau nei minutę įtvirtino vilniečių persvarą 81:77.

„Lietuvos rytas“ šį sezoną „Juventus“ krepšininkus nugalėjo 4 kartus iš 5. Įdomu, kad visus penkis kartus „Lietuvos ryto“ gretose rezultatyviausias buvo vis kitas žaidėjas.

Rezultatyviausiais dvikovose su „Juventus“ tapo A.Juškevičius, Gediminas Orelikas, Antanas Kavaliauskas, Kšištofas Lavrinovičius ir Nicolas Laprovittola.

Šis iš pirmo žvilgsnio sutapimas dabar „Juventus“ trenerių štabui aktualus tuo, kad iliustruoja „Lietuvos ryto“ puolimo grėsmes Utenos komandai. Antano Sireikos galvos skausmas slypi tame, kad iššauti gali bet kuris „Lietuvos ryto“ krepšininkas.

Šį sezoną „Tete-a-Tete Casino-LKL“ atkrintamosiose varžybose sostinės komandoje rezultatyviausiai žaidžia vidurio puolėjas Artūras Gudaitis, renkantis vidutiniškai 11,6 taško. Bet jis vienintelis surenka dviženklį taškų skaičių.

Dar bent kuri krepšininkai renka nuo 7,2, iki 9,7 taško – didėjimo tvarka, tai yra Kendrickas Brownas, Gediminas Orelikas, Adas Juškevičius ir Antanas Kavaliauskas.

Kuris iš jų iššaus Utenoje? Kad ir kas beiššautų, „Orakulas“ duoda 70 proc. pergalės tikimybę „Lietuvos rytui“.

Kita vertus, nesitikėkite lengvo savaitgalinio vilniečių pasivaikščiojimo po Uteną. Bent trys iš penkių šio sezono tarpusavio akistatų baigėsi ne didesniu nei 4 taškų skirtumu.