198 cm ūgio lietuviu domėjosi dar dvi Ispanijos komandos – Bilbao „Basket“ ir Andoros „MoraBanc“.

Visgi M. Grigonis nusprendė sukirsti rankomis su Tenerifės komanda, kuris praėjusiame ACB lygos čempionate liko per žingsnį nuo atkrintamųjų varžybų – devinta.

Atakuojančio gynėjo ir lengvojo krašto puolėjo pozicijose galintis žaisti kaunietis pastaruosius dvejus metus praleido Manresos ICL ekipoje ir po šio sezono joje galėjo likti dar dviem sezonams, tačiau po sėkmingo sezono ir dar geresnės vasaros pradžios M. Grigonis norėjo nuo kito sezono išbandyti jėgas kokiame nors Europos turnyre, o Tenerifės ekipa žais naujai rengiamoje FIBA Čempionų lygoje.

Po burtų traukimo ceremonijos paaiškėjo, kad D grupėje jai teks varžytis su Zagrebo „Cibona“, Belgrado „Mega Leks“, Avelino „Sidigas“, Ostendės „Telenet“, Strasbūro IG ir dviem atrankos turnyrą įveikusiomis komandomis, tarp kurių gali būti ir Utenos „Juventus“.

Praėjusiame Ispanijos ACB krepšinio lygos sezone kaunietis nepraleido nė vienerių rungtynių – žaidė visose 34-iose. Aikštelėje treneris M. Grigonį laikydavo vidutiniškai 25 minutes, per kurias jis rinkdavo 9,7 taško, tritaškius mesdamas 38,5 proc., o dvitaškius – net 51,6 proc. taiklumu.

Šie statistiniai rodikliai sudomino ir Joną Kazlauską, kuris perspektyvųjį žaidėją pasikvietė į stovyklą Palangoje. Bet savo brandžiu žaidimu M. Grigonis ne tik prisistatė rinktinės vairininkui, bet jį sužavėjo taip, kad net užsitarnavo vietą Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių dvyliktuke.

Per iki šiol sužaistas septynerias rungtynes jis ant parketo žengė visose ir vidutiniškai pelnydavo 9,14 taško.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)