Klubo direktorius Mantas Ignatavičius nusiuntė visus reikalingus dokumentus ir gavo organizatorių patvirtinimą, jog ekipa priimta į šį tarptautinį turnyrą, kuriame pakeis vieną iš keturių pasitraukusių komandų.

„Lietkabelis“ turėjo vietą FIBA Europos taurės turnyro atrankoje, kur dėl teisės varžytis pagrindiniame turnyre būtų tekę kovoti su Stambulo „Buyukcekmece“ ekipa iš Turkijos.

Sulaukę pasiūlyti prisijungti prie Eurolygos organizuojamo turnyro ir ten žaisti grupės etape, Panevėžio klubo vadovai nė kiek nedvejojo.

„Labai džiaugiamės, kad Eurolyga patikėjo mūsų augančia organizacija ir pasiūlė „Lietkabeliui“ prisijungti prie Europos taurės turnyro. Turbūt net nereikia sakyti, jog tai kur kas pajėgesnis turnyras nei FIBA Europos taurės, kur mums dar būtų tekę žaisti atranką prieš pajėgią Turkijos komandą. Čia mes turime 10 garantuotų mačų, o į Panevėžį atvyks aukščiausio lygio klubai iš užsienio, kokių šiame mieste nėra buvę daug metų. Stengsimės suburti kaip įmanoma pajėgesnę komandą, kuri deramai atstovautų Lietuvai ir Panevėžiui“, – kalbėjo M.Ignatavičius.

„Lietkabelis“ žais A grupėje, kur susitiks su Žemutinio Naugardo „Nižnij Novgorod“, Las Palmo „Gran Canaria“, Zagrebo „Cedevita“, Zelionos Guros „Stelmet“ ir Atėnų AEK.

Turnyre dalyvaus ir Vilniaus „Lietuvos rytas“, kurį LKF dėl FIBA gąsdinimų yra pagrasinusi diskvalifikuoti iš kito sezono LKL čempionato. Remiantis šia logika (dalyvavimas Eurolygos organizuojamoje Europos taurėje), sankcijos turėtų grėsti ir Panevėžio klubui.

Visos grupės

„Lietkabelis“ jau kurį laiką aktyviai darbuojasi vasaros žaidėjų rinkoje ir praėjusią savaitę pasirašė sutartį su Tadu Rinkūnu. Artimiausiu metu tikimasi sudaryti daugiau kontaktų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)