Kad „Baskonia“ domisi puolėju iš Latvijos, buvo skelbiama dar prieš mėnesį, o ketvirtadienį sutartis tarp žaidėjo ir krepšininko pasirašyta oficialiai.

Latvis Vitorijos klubui atstovaus tris sezonus. Nors oficialiai neįvardijama, manoma, kad sutartyje numatyta galimybė sulaukus pasiūlymo krepšininkui išvykti į NBA lygą.

Teisės į 2013-ųjų NBA naujokų biržoje 60-uoju numeriu pašauktą latvį šiuo metu priklauso Orlando „Magic“ komandai. Pranešama, kad į J. Timmą rankas tiesė ir daugkartinis Ispanijos čempionas Madrido „Real“ klubas, tačiau jo siūlomos sąlygos latvio netenkino.

24-erių metų J. Timma du pastaruosius du sezonus atstovavo Sankt Peterburgo „Zenit“ komandai.

Praėjusiame Europos taurės sezone latvis žaidė labai rezultatyviai – vidutiniškai per rungtynes rinko po 16,2 taško, atkovojo po 4,7 kamuolio ir atliko po 2,9 rezultatyvaus perdavimo. „Zenit“ turnyre nužygiavo iki ketvirtfinalio, VTB Vieningoje lygoje – iki pusfinalio, kur apmaudžiai 2-3 nusileido Maskvos srities „Chimki“ krepšininkams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją