Būtent tokiu numeriu pažymėtais marškinėliais „Nuggets“ ekipai 1991 - 1996 m. sezonuose atstovavo blokų karaliumi tituluojamas D. Mutombo, kuris šioje komandoje ir pradėjo profesionalaus krepšininko karjerą.

Ceremonijos metu krepšininkui padėkos žodį tarė tuometinis jo treneris „Nuggets“ komandoje Danas Isselas. Pats krepšininkas po jautrios kalbos nepamiršo visiems pademonstruoti savo legendinio judesio pamojuojant pirštu.

D. Mutombo buvo 4 kartus išrinktas „Geriausiu NBA lygos gynėju“: 1995, 1997, 1998, 2001 metais. Vidurio puolėjas iš Afrikos yra antras NBA lygos pagal išrašytus blokus varžovams - 3289 (pirmas su 3830 blokais yra kitas legendinis Afrikos krepšininkas Hakeemas Olajuwonas).

2015 metų lapkričio 24 dieną D. Mutombo marškinėliai su 55 numeriu buvo iškelti ir „Philips“ arenoje, kurioje žaidžia Atlantos „Hawks“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją