Gruodžio mėnesio žaidėjų penketukas yra toks:

Gynėjos:

Simona Dobrovolskytė, „KTU Kaunas“. Kalbant apie šią žaidėją, pirmiausia reiktų paminėti, jog ji šįmet yra pasiekusi pelnytų taškų rekordą. 2011 metų gruodžio 12 dieną į KM „Aisčiai“ krepšį „KTU Kaunas“ gynėja įmetė 5 iš 7 tritaškių, 10 iš 16 dvitaškių, pridėjo baudos metimą ir pelnė 36 taškus. Tąkart buvo surinktas ir 41 naudingumo balas. Gynėja savo ekipai lyg šiol padeda išlikti čempionate nepralaimėjusiai.

Rasa Imanalijeva, „Radviliškis“. Radviliškio garbę ginanti žaidėja šiuo metu NMKL čempionate pagal perimtus kamuolius po 6 sužaistų rungtynių yra pirmoje (vid. 3.33), o pagal rezultatyvius perdavimus - trečioje vietoje (vid. 3.67). Sausio 12-ąją savo 21-ąjį gimtadienį švęsiančiai žaidėjai linkime kartu su „Radviliškio“ komanda šįmet pasiekti daugiau pergalių.

Puolėjos:

Erika Kregždytė, „Biržų duona“. Tikriausiai daugelis krepšinio specialistų pritars, jog pelnyti taškus ir naudingai žaisti priklauso nuo labai daug faktorių - kokio galingumo komanda ir pan. Pergalių vis dar nepatyrusi jauna „Biržų duonos“ komanda svarbiausia, jog žengia į priekį ir kartu su gero lygio rungtynėmis tobulėja. Ekipos lyderei - NMKL dėmesys.

Giedrė Smalinskaitė, „Jonava“. Šiek tiek vėliau prie komandos prisijungusi žaidėja labai greitai įsiliejo į „Jonavos“ pergalių kelią. Verta pažymėti, jog iš Kauno kilusi krepšininkė daugelyje rungtynių surenka dvigubą dublį - taškus ir atkovotus kamuolius.

Vidurio puolėja:

Kristina Palaimaitė, BC „Tiketa“. Vidurio puolėja yra pirma blokuotų metimų srityje (vid. 2.20) ir trečia pagal atkovotus kamuolius (vid. 11.80, 5 rungtynės). LMKL čempionate dar ir „Utenos“ marškinėlius vilkinti žaidėja duoda daug naudos BC „Tiketos“ jaunai komandai ne tik savo žaidimu, bet ir patirtimi, patarimais.

Treneris:

Aurimas Jasilionis, „KTU Kaunas“. Prie šio trenerio tereikia pasakyti, jog jo vadovaujama komanda per daugiau nei du mėnesius nei karto nesuklupo ir tikriausiai tuo bus viskas pasakyta. Du kartus per dieną su auklėtinėmis dirbantis treneris atrodo „išspaudžia“ iš jų viską. Geriausias to įrodymas - rezultatai.