Lygos prezidentu trečiajai kadencijai perrinktas Remigijus Štaras. Nuo 2011 metų lygai vadovaujantis R. Štaras konferencijos dalyviams pristatė savo paskutinių trejų metų veiklos ataskaitą ir po to vienbalsiai buvo perrinktas dar trejų metų laikotarpiui.

„Viena iš pagrindinių krypčių, kurias turime toliau stiprinti, tai krepšinio bendruomenės susitelkimas, išnaudojant turimą produktą. Kitaip tariant, visi seniai suvokiame, jog pats krepšinio žaidimo rezultatas įdomus mažesnei žmonių auditorijai, nei projektai, kurie gali vykti šalia lietuvių labiausiai mylimos sporto šakos. Trys paskutiniai veiklos sezonai parodė, jog esame pajėgūs dar labiau augti kaip didelis rinkodaros projektas ir reikšmingas komunikacijos kanalas, išnaudojant savo auditoriją, geografiją, tiesioginių transliacijų skaičių ir palyginti ilgą 8 mėn. veiklos periodą“, – kalbėjo trečiai veiklos kadencijai perrinktas lygos vadovas.

Konferencijoje paskelbta, kad iš lygos vykdančiojo direktoriaus pareigų traukiasi Giedrius Grybauskas, kuris šias pareigas dar eis iki rugsėjo 8 dienos vyksiančio Mezon-NKL Vykdomojo posėdžio. Šiame posėdyje G. Grybauską bus siūloma pakeisti Gyčiu Šileriu, kuris antradienį buvo pristatytas lygos komandų vadovams. G. Grybauskas lygai toliau talkins visuomeniniais pagrindais.

Rinkiminėje-ataskaitinėje konferencijoje, akcentuojant lygos orientavimąsi į geresnę kokybę, taip pat pristatytas ir komandos papildymas, naujasis lygos komunikacijos vadovas Modestas Valiuševičius.

„Svarbiausia suprasti, kad kuriamas turinys turi būti trumpas, patrauklus ir aiškus, kadangi iš savęs jis yra neabejotinai įdomus, taigi belieka tik pateikimo klausimas. Lyga teisinga linkme juda link vizualinio turinio pateikimo požiūrio, o aš šį darbą tikiuosi sėkmingai kelti į aukštesnį lygmenį”, – sakė M.Valiuševičius.

Varžybų direktorės pareigas toliau eis Rasa Jankauskienė.

Daugiausiai diskusijų konferencijoje sulaukė būsimojo sezono varžybų formato tvirtinimas. Patvirtinta, kad artėjantį sezoną Mezon-NKL dalyvaus 14 komandų. Iš lygos pasitraukė Raseinių „Rasų“ komanda, kuri iki liepos 11 dienos nepateikė paraiškos dalyvauti būsimojo sezono kovose.

Iš Regionų krepšinio lygos (RKL) į Mezon-NKL lygą pakilo jos čempionas, Tauragės krepšinio klubas. Tuo metu paskutinę vietą praėjusio sezono Mezon-NKL pirmenybėse užėmęs Jonavos sporto klubas vietą antroje pagal pajėgumą šalies lygoje išsaugojo komerciniu keliu.

Mezon-NKL rinkiminė konferencija vyko naujoje Jonavos sporto arenoje, į kurią nuo ateinančio sezono persikels ir Jonavos sporto klubo krepšinio komanda. Ateinančiame sezone NKL čempionato dalyvius pasitiks dar dvi naujos krepšinio arenos Šilutėje ir Telšiuose. Lygos konferencija taip pat nusprendė grįžti prie jau išskirtiniu lygos bruožu laikyto finalinio ketverto formato.

Tokiu formatu stipriausios lygos komandos buvo išsiaiškinamos 2011-2016 metais, tačiau praėjusį sezoną finalines kovas buvo nuspręsta ištęsti. Šių metų formatas grįžta prie finalinio ketverto, o šventė žiūrovams bei komandoms bus dar patrauklesnė ne tik dėl lygos titulų dalybų, tačiau ir daugybės konkursų – bus išrinktas NKL „Oro karalius“, NKL Snaiperis, taip pat išskirtinis dėmesys bus skiriamas sirgaliams ir miestų bendruomenėms.

Šventinio savaitgalio renginį planuojama transliuoti nacionaliniu mastu.

„Kokybė. Šį tikslą keliu sau ir savo naujai papildytai NKL administracijai, bei klubams plačiąja šio termino prasme: tai ir transliacijų, video turinio, rinkodaros projektų vykdymo kokybė, įsitraukimo didinimas bei einamosios lygos komunikacijos kokybė. Per 6 metus, kuriuos teko vadovauti lygai, sutvarkėme teisinę bazę, išaugome turinio prasme, atsinaujinome sporto bazes o dabar atėjo laikas grąžai, kurią turime išnaudoti sutelkiant į NKL miestų arenas ateinančią plačią auditoriją – nuo šeimų su vaikais iki krepšinio sirgalių“ – kalbėjo R. Štaras

Finalo ketverto vieta bus parinkta iš anksto, pirmoje sezono pusėje.

Pokyčių bus ir reguliariajame sezone – komandos kovos ne keturių, o trijų ratų sistema. Atkrintamosios varžybos bus organizuojamos taip pat – 1-4 vietas reguliariajame sezone užimsiančios komandos iš karto pateks į ketvirtfinalius, o 5-12 komandos kovos aštuntfinaliuose. Šiose serijose bus žaidžiama iki 3 pergalių.

Būsimojo sezono tvarkaraštis bus patvirtintas rugsėjo 8 dieną, o naujasis Mezon-NKL sezonas startuos pirmąją spalio savaitę.

Mezon-NKL komandos taip pat pritarė LKL pasiūlytam naujam Karaliaus Mindaugo taurės (KMT) formatui, pagal kurį į varžybas būtų įtraukiami Mezon-NKL ir RKL klubai. Diskusijas dėl šio turnyro formato sutarta pratęsti ateityje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)