Incidentas įvyko šeštadienį, per trečiąsias atkrintamųjų varžybų aštuntfinalio rungtynes tarp Vilniaus KK „Akademijos“ ir „Perlo“ klubų. Vilniaus „Lietuvos ryto“ ekipos dublerės „Perlo“ rezultatyviausias žaidėjas Ž. Kelys po pergalės smogė varžovų puolėjui Šarūnui Sliesoraičiui į veidą. Pastarajam dėl sužeidimų teko kreiptis į sostinės ligonines.

Š. Sliesoraičiui medikai diagnozavo smegenų sutrenkimą, nuskeltą dantį, taip pat akiduobės pažeidimą, kuris sukėlė akies kraujavimą.

KK „Akademijos“ komanda oficialiai kreipėsi į NKL prašydama ištirti įvykį ir nubausti kaltuosius.

Kaip teigiama NKL antradienį išsiųstame pranešime, „išnagrinėjusi gautą KK „Akademija“ raštą bei video medžiagą, taip pat rungtynių komisaro ataskaitą, lyga nusprendė vadovautis NKL čempionato nuostatų 27 straipsnio C punktu ir už Ž. Kelio sąmoningai atliktus brutualius veiksmus, kurie sukėlė grėsmę Š. Sliesoraičio sveikatai, skirti Ž. Keliui diskvalifikaciją trejoms rungtynėms ir 1500 Lt piniginę baudą klubui Vilniaus „Perlas“.

„Perlo“ klubas jau nubaudė Ž. Kelį.

„Mes krepšininkui skyrėme maksimalią finansinę ir baudą ir griežtai įspėjome, kad už bet kokį kitą nusižengimą jau gresia pašalinimas iš komandos“, - pirmadienį DELFi sakė komandos vadovas Giedrius Aidietis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją