Penktadienį ne vienas krepšinio pasaulio atstovas gūžčiojo pečiais „Lietuvos ryto“ išplatintame pranešime perskaitęs, esą neįvardijamos bendrovės parama bus rekordinio dydžio.

A. Guogos teigimu, japonai kitame sezone pažadėjo skirti per 500 tūkst. eurų. Šią sumą jis pavadino „didžiausia profesionalaus krepšinio klubo gauta sezonui skirta finansine parama per visą Lietuvos krepšinio istoriją“.

Tačiau tiesa tokia, jog daugkartiniams Lietuvos čempionams Kauno „Žalgiriui“ įvairios verslo įmonės ne kartą yra atskaičiavusios ne tik panašias, bet ir stambesnes sumas. O energetikos bendrovės, pavyzdžiui, Rusijos gigantas „Inter Rao“, praeityje Kauno klubą paremdavo netgi keleriopai daugiau.

Įdomiausia, jog ir pats „Lietuvos rytas“ yra turėjęs rėmėjų, per sezoną atriekdavusių didesnę sumą.

Nekalbant apie viešąjį sektorių, iš kurio Lietuvos klubai vis dar gauna liūto dalį pajamų. Tiek „Žalgiris“, tiek „Lietuvos rytas“ dosniai maitinami iš savivaldybių biudžetų: Kaunas krepšinio flagmanui šiemet skiria 1,9 mln. eurų, Vilnius – 1,2 milijono.

Krepšinis.lt žiniomis, kol kas nepristatytų japonų A. Guoga prašė keturgubai didesnės paramos. Tad neaišku, ar 500 tūkst. eurų – galutinis skaičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (69)