„Nori nenori į jų galvas lindo tie finansiniai motyvai“, - apie pastaruosius kelis mėnesius, kai per 12 rungtynių buvo iškovotos tik dvi pergalės sakė „Nevėžio“ direktorius Karolis Kalvaitis.

„Kai kurie žaidėjai ne taip įsiliejo į kolektyvą, kaip tikėtasi. Keli paliko komandą. Ir visa tai veikė ekipą. Mūsų problemos ne tiek aikštelės, kiek psichologinės. Dar vėluojame išmokėti atlyginimus, tačiau tas vėlavimas nėra labai didelis. Aš galiu 100 procentų garantuoti, kad žaidėjai atlyginimus už visą mėnesį gaus kitą savaitę. Ir jie tikrai juos gaus. Pastarąjį kartą atlyginimus krepšininkai gavo pačioje sausio pradžioje“.

- Jeigu finansinė klubo pusė stabilizavosi, tai prikelti komandą iš duobės reikalingi nauji vaistai. Kaip manote, kokie padėtų? - „Žinių radijo“ laida „LKL dienoraštis“ paklausė „Nevėžio“ vadovo.

- Vaistų, kaip gydyti komandą, yra įvairiausių. Bet paliekam tai treneriui, paliekam pačiai komandai. Geriausi vaistai bus tada, kai rėmėjų žadėti pinigai pasieks mūsų klubą.

- Negalvojate, kad ekipos pastiprinimas būtų kaip tik laiku?

- Nors pažadai dėl pinigų išliko tokie pat tvirti, kokie buvo sezono pradžioje, tačiau kol jų nebus, apie pastiprinimą nėra ko ir svajoti. Galbūt atsiras keletas naujų žaidėjų, bet nežinau, ar tai bus pastiprinimas, ar tiesiog papildymas. Tai priklausys nuo situacijos. Viskas spręsis artimiausią mėnesį.

- Sutinkate, kad jei komanda nepagerins žaidimo, ji rizikuoja nepatekti į LKL atkrintamas varžybas?

- Taip sutinku. Bet krepšininkai yra kovotojai – jie turi tai įrodyti aikštelėje atiduodami visas jėgas. Patekimas į atkrintamas varžybas šiuo metu klubui yra svarbiausias uždavinys.

- O galutinis sezono tikslas?

- Šį kartą susilaikysiu nuo atsakymo. Tegul tai lieka pamąstymams. Nenoriu sakyti nieko skambaus ar pompastiško. Tyliai atlikime savo namų darbus, o tada jau žiūrėsime.

- Kieno iniciatyva komandoje atsidūrė T. Jogėla: jūsų ar „Žalgirio“?

- Mūsų. Mes iš jo tikimės energijos, atletiškumo, noro žaisti, geros nuotaikos. Tuo šis žaidėjas ir pasižymi. Pastaruoju metu komandoje tvyrojusi atmosfera nebuvo pati geriausia. Tauras pusę metų sėdėjo ant suolo „Žalgiryje“, o pas mus jis gaus savo šansą. Labai norėčiau, kad juo pasinaudotų. Dabar traumuotų krepšininkų neturime. Tik Valdas Dabkus skundžiasi nugaros skausmais, bet susileidęs vaistų, eina į aikštelę ir kovoja.