Jonas Valančiūnas rungtynes pradėjo starto penkete ir per kiek mažiau nei šešias minutes pelnė net 8 taškus ir atliko rezultatyvų perdavimą. Tuomet lietuvis prametė dvitaškį, prasižengė puolime ir buvo pasodintas ant suoliuko.

Tokį netradicinį sprendimą D. Casey priėmė, nes norėjo prisitaikyti prie greito žaidimo. Be to, lietuviui nekaip sekėsi tvarkytis su varžovų „centru“ Marreese'u Speightsu, kuris prieš prieš JV taip pat pelnė 8 taškus. Ir tai atsipirko – Toronto ekipa spurtavo ir išsiveržė į priekį (59:57).

Visą antrą kėlinį ant suoliuko prasėdėjęs lietuvis ant parketo grįžo tik trečio kėlinio pradžioje. Vis tik gavęs bloką ir nepasigynęs J. Valančiūnas vėl buvo pasodintas. Ir šį kartą iki pat finalinio teisėjo švilpuko.

Bet nebepadėjo ir šis keitimas. Po pertraukos Stepheno Curry, Klay Thompsono ir M. Speightso kariauna toliau draskė „Raptors“ gynybą ir pelnytai laimėjo.

Vis tik M. Speightso nesustabdė ir kiti „Raptors“ aukštaūgiai – jis iš viso pelnė net 26 taškus.

Tuo metu J. Valančiūnas aikštelėje praleido tik 11 minučių. Per jas jis pasižymėjo jau paminėtais 8 taškais (3/5 dvit., 2/2 baud. met.). 213 cm ūgio „centras“ iš Lietuvos neatkovojo nė vieno kamuolio, atliko rezultatyvų perdavimą, 2 kartus suklydo ir sykį prasižengė.

Su 24 pergalėmis ir 9 pralaimėjimais „Raptors“ ekipa Rytų konferencijoje nusmuko į antrą vietą. Lyderių poziciją jai teko užleisti Atlanto „Hawks“ (24/8) krepšininkams.

„Golden State Warriors“: Stephenas Curry 32 (5/11 trit., 12 rez. perd.), Marreese'as Speightsas 26, Klay Thompsonas 20, Draymondas Greenas 16 (11 atk. kam., 13 rez. perd.), Davidas Lee 12 taškų.

„Raptors“: Greivisas Vasquezas 25 (5/9 trit., 7 rez. perd.), Kyle'as Lowry 22 (8 rez. perd.), Louisas Williamsas 20, Amiras Johnsonas (10 atk. kam.) ir Terrence'as Rossas po 12 taškų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (161)